Oslo Sommerpark

I et krampaktig forsøk på å få noe ut av den siste feriedagen, ble det bråbestemt at vi skulle til klatreparken på Tryvann.  Med turbuksa på, gode joggesko og regnjakke dro vi avgårde. I lufta var det klare tegn til regn, men motivasjonen for å få en bra dag var likevel svært høy. Vi har vel alle vokst opp med sitatet “Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær” ?! Vi kom inn i lokalet på Oslo Sommerpark og ble tatt i mot av en trivelig dame. Deretter var det innlogging på skjerm og utdeling av utstyr. Siden været ikke smilte i Oslo i dag var vi få folk og fikk derfor en rask sikkerhetsgjennomgang med instruktør. Deretter bar det ut i løypa. Vi startet med lyseblå løype, denne byr på utfordringer men er likevel mest morro. Løypene er gradert med farger og høydekrav, dette gjør det enkelt å finne løypen som passer for seg og sine når en er i parken. Det er skilt og forklaring på hindrene og instruktørene er alltid like ved. Så sikkerheten er det ingenting i veien med. Etter å ha fått varmet opp i lyseblå løype gikk vi over til blå løype. “Tor med Hammeren” bød på betydelig flere utfordringer. Den er høyere over bakken, har høyere vanskelighetsgrad på hindrene og hvert enkelt hinder er lengre og tar derfor lengre tid og er tyngre å forsere.

Etter to runder så vi behovet for energipåfyll og gikk til vaffelbua. Kiosken på stedet har overraskende greie priser og vi ble gode og mette for 50kr hver. I tillegg er det muligheter for å sette seg ned å hvile på innsiden av en stor lavvo. Noe som passet fint i duskregnet i dag. Etter pausen løp vi gjennom “Frigg”, lyseblå løype nummer to. Denne gikk utrolig lett, da den var en forenkla utgave av “Tor med Hammeren”. Ville kanskje tatt disse i motsatt rekkefølge ved en annen anledning.

Siden denne løypen gikk så lett, følte vi oss modige nok til å prøve den røde “Brage”. Med godt mot klatret vi opp i høyden og etter de to første hindrene klarte jeg så fint å si “denne var jo ikke mye verre enn den blå løypa”. De ordene fikk jeg virkelig lov å svelge i meg igjen, for rett etterpå kom det flere utfordringer som gjorde at både kropp og sjel fikk jobbe. Balansering på 18m høyde, slenge seg med tau inn i et nett er noe av det denne løypa byr på. Jeg kan virkelig anbefale en tur i klatreparken, det er utrolig morro, utfordrende og du kjenner det i kroppen i ettertid. LEK for liten og stor!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.