Øvresaga DNT Hytte

sdr

Jeg har hatt en fantastisk helg! Østmarka er nydelig og så utrolig lett tilgjengelig, for alle! Fredagskveld gikk jeg inn mot Øvresaga DNT hytte fra parkeringen på Bysetermåsan. Det er to alternative ruter inn, den ene ruten er sti gjennom marka og den andre går langs grusvei (kjørbar).

Vi valgte å gå stien som er ca 4km med kuppert terreng. Det er en fantastisk natur, selv om det tidvis var så vått at vi måtte leke ingenører, for å komme over store områder som lå under vann. Går du bilveien finnes det bekker, smådyr som padder, fine hytter og vann å oppdage på veien inn. Så her er det to gode alternativer. Vel inne slo vi opp teltet i nærheten av Øvresaga, jeg setter pris på å kunne benytte utedoen og være i nærheten av folk innimellom. Å gjøre sitt fornødene sittende på en stein har sin sjarm, i små doser. Likevel gir utedo en opplevelse av luksus.

Jeg må si jeg ble utrolig imponert over Øvresaga hytte, den er utstyrt med to soverom, åpen løsning med stue og kjøkken, gang og bod. Ute er det toalett og utstyrsbod, samt tre kanoer med tilbehør er tilgjengelig for brukerene. For de med barn er området inngjerdet ganger to, så barna kan trygt leke i nærområdet. Vi møtte mange barnefamilier som benyttet hytta, men også folk som kom for å lyse etter kreps. Her finner du alt du trenger.

Fredagskveld ble avsluttet med enkel middag med poseblomkålsuppe med bacon. Jeg bruker viking tørrmelk for å lette vekten og baconet var oppskjært i forkant for å gjøre det enkelt. Vann kan hentes fra alle bekker og innsjøer i Østmarka, så det er alltid tilgjengelig. Til dessert delte vi en flaske rødvin og mørk sjokolade. Og med god temperatur ble det en deilig natt å sitte å se på stjernene.

dav

sdr

sdr

dav

Mye morro ute i naturen i de sene nattetimer…

dav

dav

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.