Sauesanking

10700637_10154621643990484_9000227061896785052_oJeg og mitt søskenbarn etter å ha fått ned 60villsau fra fjellet alene.

Nå har jeg akkurat sittet å sett på flybilletter til Nord Norge. Min far er sauebonde med ett og et halvt årsverk med sau, noe som tilsvarer en hel del. Disse sauene består av villsau og norsk kvitsau. Og når høsten kommer må de ned fra fjellet, fordi de trenger mer mat, ulla skal klippes, noe skal til slakt og viktigst av alt ønsker vi at ferrest mulig blir tatt av jerv. Jervens unger er utvokst allerede i september og vil da være en større trussel for sauenæringen, ved å begynne å ta ned sau i denne perioden unngår vi kanskje å miste så mange. I Meløy, Bjærangsfjord hvor min far har sau har det de siste årene vært tatt noe sau av gaupe. Men gaupe tar mer i sommerhalvåret, enn høsten.

Å løpe i fjellet etter sau er en fantastisk opplevelse! Når du leter kan du ta deg tid til å nyte naturen, samtidig som det er god måte å komme i god form på. Pappa er et godt eksempel. Han nyter livet i hverdagen, men hver høst blir det mindre mage og mere muskulatur i beina. Han er som ei fjellgeit der han løper opp og ned fjellsidene, så det er lett å glemme at han er i midten av 50åra. Med en camelback (vannsekk) og matpakke på ryggen løper vi i fjellet hele dagen. Noen ganger er det flere turer opp og ned, helt avhengig av hva vi finner. Adrenalinet strømmer når du hører sauebjella nærmer seg. Iveren sprer seg i kroppen og plutselig er melkesyra borte fra bena og du glemmer svetten som renner nedover øynene. Å løpe ned med saueflokken er en herlig følelse, som bare forsterkes når du har fått alle inn i sauegrinda!

Sauesanking burdet ha kommet på blårespet.. Det er en fantastisk måte å gjøre noe sammen med andre på. Det krever god kommunikasjon og fokus på arbeidsoppgaven. samtidig som det er fysisk krevende er det også en enorm energiinnsprøyting.

Jeg gleder meg allerede!! 😀

10630671_10154621643180484_5149966181661463120_oMeg og pappa, våre våte klær, sauen som har kommet inn

& Norges vakreste utsikt

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.