Min reise som sykepleierstudent til Tanzania

dar-es-salaam

Tanzania har lenge vært et reisemål for meg. Jeg er blant mange av de som drømmer om å bestige Killimanjaro. Men Tanzania er også så mye mer enn det, med sin enorme variasjon i landskapet. Tanzania har store fjellområder, savanner, innsjøer, og etter hva jeg har lest har de en kystlinje med både korallrev og mangroveskog. Og selv om Kilimanjaro allerede er nevnt, er det llikevel verd å legge til at i tillegg til at Tanzania har Afrikas høyeste fjell, har de også den største afrikanske innsjøen, Victoriasjøen. Det er lett å fokusere på naturen når friluftsliv ligger hjertet nærmest, men etter to dager med forkurs på skolen er fokuset litt endret.

Sammen reiser vi 27 sykepleierstudenter fra fem ulike høgskoler. HBV, UIA, HIOA – Kjeller, HiN og LDH. Vi skal ha vår praksis gjennom Tanga International Competence Center – TICC som jobber opp i mot The Millennium Development Goals med med spesielt fokus på nr 4, 5 og 6. Redusere barnedød, forbedre gravide kvinners helse, forkjempe HIV/AIDS og andre sykdommer.

TICC har helse som hovedfokus og har avtaler med 8 norske skoler, samt tre fra Tanzania. For at vi studentene skal nå våre læringsmål har TICC satt sammen programområder vi skal innom, blant annet;  Gravide kvinner, Barn under fem, Skole helse, TICC sponsorprogram for barn og ungdom, mental helse, TICC familiehjem, Out of school youth.

Selv om denne bloggen i hovedsak ble opprettet for å dele små og store turer, har jeg nå lyst til å dele min reise til Tanzania med dere. Selv om det vil være av varierende innhold. Alt fra hverdagsskildring, helsehistorier til safari. Vil det også komme om min ferd til Killimanjaro og andre naturopplevelser. Så heng med! 🙂

2 kommentarer om “Min reise som sykepleierstudent til Tanzania

  1. Det blir nok en utrolig opplevelse. Afrika og Tanzania er veldig spesielt og utrolig annerledes en Norge. Møte med Afrika ble en liten sjokkopplevelse, Vi gikk opp Kilimajaro i fjor og det var en utrolig opplevelse. Lykke til 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.