Forberedelser til Tanzania

IMG_20151014_214526

Når jeg først søkte om å reise til Tanzania, var jeg nok ikke klar over alle forberedelsene som må gjøres. Jeg kan vel si det slik at jeg fikk litt følelsen av å drukne, men nå når jeg har fått lagd mine avkryssingslister, har jeg igjen hodet over vannet 😉 Tipsene har vi fått undrer forberedelseskurs på Lovisenberg Diakonale høgskole (LDH), og noen av de er av egen erfaring.

Flybilletter  – bestill gjerne tidlig, da er det billigst. Det er også verd å nevne at   KILROY har studentrabatt for studenter under 30år. Husk å bestill internationalt studentbevis (100kr).

Reiseforsikring – Som student ved LDH er det påkrevd, men det er å anbefale for alle. NSF reiseforsikring dekker 3mnd

Pass – sjekk at passet er gyldig, og helst til 6mnd etter retur. Skal du bestille pass, så gjør dette i god tid! kopi av passet ditt må du også ha med.

Reisemappe – et reisetips er å ha en mappe hvor du bringer med alle papirer, pass, billetter og eventuelt cash og reisesyketabletter 😉

Kredittkort – ta med både VISA og Mastercard, sistnevnte er tryggeste handlemåte i utlandet, da kan du sjekke at alt stemmer før du betaler. betaler du flybillettene med mastercard har du også inkludert reiseforsikring (OBS! sjekk din bank).

Penger – ta gjerne med noen kontanter i USD

VISUM – koster 50USD, dette må du ha med i kontanter (nyere sedler enn år 2006). Ordnes på flyplassen. På Visa-skjemaet krysser du av for “Holiday-visa”. Skal du til Kenya må visum bestilles på nett.

Bagasje – sjekk hva som er tillatt på ditt fly. Noen har grense opp til 30kg, men skal du reise med småfly innenlands tar mange av de max 15-20kg.

Vaksine – du MÅ ha Gul-feber vaksine eks. kreves den i Zanzibar (typisk reisested for studentene). OBS! denne bør tas 30 dager før avreise og den gir ofte feber i en tid etter vaksinen. For andre vaksiner, hør med ditt lokale vaksinasjonskontor.

Malaria profylakse – tas som forebyggende. Her er MALARONE (ca 1600kr pr mnd) mest brukt. Men det finnes alternativer som Doxylin (obs! gjør deg sensitiv for sollys). sjekk med lege eller reiseklinikk. Malaria kan testet på TICC for LDH studenter.

Førstehjelpsutstyr – Ta med litt plaster, myggmiddel og klødempende. Eventuelt andre medisiner du er avhengig av, ta med nok for hele perioden.

Registrere oppholdet – Av sikkerhetsmessige forhold bør oppholdet i Tanzania registreres på UD sine nettsider, helst før du reiser hjemmefra: reiseregistrering

Lånekassen – denne jobber jeg med enda, men kommer tilbake med klarere informasjon etterhvert. Det skal være mulig å få noe for selve reisen, kurs og studyfee. Skolen din må registrere at du skal studere utenlands før du kan søke stødnad

NB! Opplever du små eller store ulykker langs veien, skal du ikke involvere deg! Selv når det er skadd personell skal du ikke bevege deg ut av kjøretøyet du sitter i. Det kan oppstå ekstremt farlige situasjoner der lokalbefolkningen i mange tilfeller vil utføre hvenaksjoner der og da. Ta event. kontakt med nærmeste politi for assistanse hvis sjåfør mener det er viktig. Dette er en advarsel som har støtte fra Den Norske Ambasaden i Dar es Salaam NB!    Denne informasjonen har vi som studenter fått via skolen.

Har du vært i Tanzania og har noen tips til forberedelser? Legg gjerne inn en kommentar! 🙂

3 kommentarer om “Forberedelser til Tanzania

 1. Tanzania er nok et av mine favorittland, som kan by på utrolig mange flotte opplevelser og steder – så mitt beste råd (du har jo allerede listet opp det viktigste selv) er kanskje å prøve å få reist litt rundt 🙂 Safari er jo definitivt å anbefale, og bor man i telt på savannen, synes jeg opplevelsen blir ekstra magisk 🙂

  Lurt å ta med kopi av pass og reiseforsikringsbevis, og i tillegg scanne det og sende på e-post til seg selv, så har man det tilgjengelig hvis det skulle forsvinne.

  Ellers er for eksempel hodelykt innmari greit å ha hvis strømmen går, eller hvis man skal bevege seg utendørs på ikke opplyste steder om kvelden. Blir jo tidlig mørkt!

  Lykke til med forberedelser, og god tur når den tid kommer 🙂

  1. Hei Marianne! Utrolig gøy at du har tatt deg tid til å svare 🙂 Jeg har planlagt å gå Kilimanjaro og safari er lagt inn i planen allerede 😉 Men telt på savannen hørtes fantastisk ut, det har jeg ikke tenkt på. Er det noe jeg må organisere selv? eller finnes det turer eller muligheter for å leie telt der nede? 🙂
   Og takk for smarte reisetips, skal legge de til lista mi! 🙂

   1. Jeg har reist med G Adventures på to lengre telt-i-Afrika-turer, og vært veldig fornøyd med det. Trygt, bra lagt opp og gode reiseledere. Finnes sikkert andre muligheter også, men det kjenner jeg ikke til, dessverre. Kilimanjaro blir sikkert også en opplevelse! Jeg har bare sett opp på fjellet 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.