Turmat – Eggemuffins

dav

Jeg er veldig glad i å lage enkel og god mat. Og siden jeg følger hovedprinsippene til paleo, innebærer dette ofte at jeg må medbringe egen mat. Jeg er en av de som har med både to og tre matpakker på skolen, eller flere små nister på tur. Eggmuffins som jeg presenterer her er fantastisk tur eller nistemat, fordi de smaker godt både kald og varm og er lett å ta med seg.

Oppskrift til 2.posjoner

3stk store egg   – XL egg kjøpt på utenlandsforretninger er å anbefale, eller 4små

3ss kokkosmelk  – eller vanlig melk om du vil)

1ts bakepulver

krydder etter ønske  – urter av ulikt slag, salt og pepper er min favoritt

valgfritt fyll  – jeg elsker å ha litt småkuttet, stekt bacon og søtpotet (rester fra                                  gårsdagens middag) i. Men smaker også veldig god med en hel                                  cerrytomat i midten, skinke, spinat – you name it! 

Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen til røren er klumpe fri. Smør formen eller bruk papirformer i hvert enkelt hull for å lettere ta de ut. Bruker du bare papirformer er det lurt å ta doble og fylle de litt mindre enn halvfull, da de vokser MYE. Når formen er klar legger du ønsket fyll i bunnen, jeg legger slik at det dekker bunne, for så å helle over eggerøren. ca halvfull bruker å bli bra. Stek i ca 5-10min, til de har hevet seg godt og så vidt blitt litt gyldne på toppen. NYT!

3 thoughts on “Turmat – Eggemuffins

    1. Jeg oppbevarer de sjeldent mer enn to dager i kjøleskap. De blir ført oppspist 😉 har hatt de et døgn i sekken og de smaker like godt da. Kan også fryses å tas med frosne i sekken, da holder de litt lengre 🙂

      Like

Legg gjerne igjen tips, råd eller bare en kommentar :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s