Svevet i Holmenkollen

IMG_20151017_124826

Stortingsmelding nr.39 2000-2001 er friluftsliv definert slik:

Friluftsliv er opphold og fysisk aktivitet i friluft i fritiden med sikte på miljøforandring og naturopplevelse.

Jeg vet ikke med deg, men for meg har friluftsliv handlet om turer i skog og mark, med liten eller stor sekk. Rart hvordan en lett kan lage seg egne forståelser av ting. Uavhengig av om det kalles friluftsliv eller ikke, så er jeg stadig på utkikk etter nye opplevelser utenfor tak.

For en kort tid tilbake var jeg og opplevde å sveve fra Holmenkollen. Zipline som det så pent heter gav meg noen sekunder med unik utsikt over deler av Oslo. Hvem hadde trodd at bondetuppa fra trøndelagen skulle synes at Oslo er en vakker plass. Med stor sikkerhet kan jeg si det om byen som jeg blir mer og mer glad i, byen jeg ALDRI skulle bo i.

Holmenkollen svevet kiler litt i magen, men om du stoler på utstyret og ikke har høydeskrekk gir det ikke det helt store kikket. Det var absolutt verd å prøve,selv om for min del holder det å ha prøvd det. Vi hadde ihvertfall et fantastisk vær og god utsikt over byen, med mange gode muligheter for nye skrytebilder. I tillegg til svevet må du betale deg inn i skimuseet, og det er det faktisk verd. Jeg for min del dilta litt forsiktig bak en gjeng som hadde guide. Og jeg må si dama gjorde museet til en helt annen opplevelse. Dialekt og god kunnskap om skihistorien var langt mer spennende enn de mange plakatene med påskrift, du finner rundt i lokalet. ellevehundre kroner koster guiden, og er dere en større gjeng er ikke det mange kronene for en god opplevelse!

sdr

IMG_20151017_111647

dav

bdr

dav

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.