Det beste var å ligge i lavvo med tante

vivianogbrage

Jeg kjenner meg varm rundt hjerterota etter samtalen jeg nettopp hadde med min søster. Hun hadde spurt tantebarnet mitt Brage på fem år, hva som var det beste med helgen. Da hadde han svart “å ligge i lavvo med tante”. Jeg kjenner klumpen i halsen, så rørt og ydmyk over å få dele denne opplevelsen med gullgutten min.

Jeg var hjemme i Trøndelag i helgen, for å besøke familien. Jeg er alt for sjeldent hjemme og har et behov for å skape flest mulig gode opplevelser med familien, når jeg først er hjemme. Etter at jeg ble tante ble prioriteringene endret. Nå dreier det seg om å utforske og oppleve sammen med gullungene. Og selv om det er gøy å tegne, leke med lego, danse og kle oss ut inne, er det enda bedre å utforske nærmiljø og naturen ute. Slik som vi gjorde under besøket på Tvårrasjøen.

Planen var at vi skulle gå i skogen og at jeg og Brage skulle bli igjen og  overnatte. På grunn av viktig barneTV som bare går på lørdager, fant Brage og jeg ut at vi like gjerne kunne sette opp lavvoen i hagen. I tillegg var det fint å få mer tid med de andre, og når det attpåtil  var mye vind ute og haloween natt, var det greit å være nært nok hjemme til å skape trygghet.

Vi satte opp lavvoen i forkant av barneTV, så når programmet var slutt var det på med ullklær. Med Legoboka under armen og hver vår hodelykt, gikk vi ut for å legge oss. Vi krøp rett ned i posen for å holde varmen. Tett sammen lå vi å tittet på spennende lego, helt til Brage sa det var tid for å slukke lyset.

Den beste følelsen i verden fikk jeg av å våkne sammen med en femåring som lyste av stolthet. Vi ble liggende å tittet i taket på lavvoen, mens vinden fikk stangen i midten til å svaie. Vi tullet litt med hvordan vi skulle komme oss ut om lavvoen falt ned og endte til slutt med å tusle inn i varmen igjen…

Jeg er stolt og ydmyk over å ha fått muligheten til å dele min interesse for naturen og friluftsliv med tantebarna. Den betyr så mye for meg og det er så fint å se hvordan de også kan få gode opplevelser gjennom enkle ting som å overnatte ute i hagen.

alleis vidais

Når lavvoen først var oppe,

var det ingen tvil om hvor desserten skulle nytes…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.