Mitt beste juleminne

Julekvelden er over og nattens mørke har senket seg. Jeg sitter i sengen med PCen i fanget, nyter stillheten. Jeg kjenner øyelokkene er på tur til å gli igjen, men tankene som surrer etter en dag fylt med opplevelser,  holder meg våken litt til…

For meg er det ingen tvil, der er barna som gjør julen. Opplevelsen av å stå opp, se barneTV, spise godis og se ivrige barnehender som pakker opp gaver er hva som gjør julen for meg. Tradisjoner og egen julestemning har de siste årene blitt litt hvisket bort. Jeg har ikke det store behovet for å spise tradisjonsmat, bare maten er god. Ikke er det noe jeg absolutt må se på TV heller og i dag tror jeg heller jeg hadde sovet lenge enn å stå opp for å se TV, hvis det ikke hadde vært for tantebarna.

dav
Plussgrader på lillejulaften gjorde det mulig å lage sandslott

Jeg synes julen er en veldig fin tid og setter pris på en høytid med fokus på familien. Jeg er nok veldig familiekjær og trives best med en julefeiring hvor vi gjerne samles flere rundt matbordet. Gaver er også en viktig del av min jul, jeg elsker å kjøpe og gi bort gaver! Det er  kjempe gøy å lete etter gode kupp som er plukket ut spesielt til en person. Derfor begynner jeg allerede rundt sommeren å se etter ting som er godt egnet som julegaver. En veldig studentvennlig måte å handle julegaver på 🙂

Snapchat-8534722748040593847
Utradisjonell middag, men stor nytelse… Indrefilet av hjort og andebryst med sprøstekt svor

For meg handler julen om å nyte tiden, like mye som det å ha gode tradisjoner. Julen er gjerne litt låst til egne og andres forventninger,til tradisjoner gjennom oppveksten, og tradisjoner vi skaper selv.  Hvorfor er vi så opptatt av å gjøre det samme hvert år?

Mitt aller beste juleminne er ikke basert på tradisjoner, men på det året vi gjorde noe helt nytt og annerledes. Mitt beste juleminne er fra det året vi feiret julen på hytta på Røros. Vi hadde en romslig hytte med solselle panel og utedass. Jeg husker enda at jeg fikk en kjempestor brun bamse av morfar, som fikk navnet bamse. På juletreet hadde vi levende lys og vi hadde en bitteliten reiseTV med oss,som vi glemte å  bruke. I stedet brukte vi tiden til å stå på ski, spille spill og snøbade. Sistnevnte handlet om å fyre i peisen til kvaen nesten piplet ut av veggene for så å åpne vinduende, hoppe ut naken med bare skisko på, stå på ski den den lille bakken, løpe opp igjen, rundt hytta og inn i varmen. Både liten og stor deltok på denne aktiviteten, til stor underholdning for oss alle.

Det ble aldri en ny jul på hytten, men vi tok med oss tradisjonen med levende lys på juletreet hjem, og gjør det enda i dag…

Snapchat-8580724185109484364
Pyntet og klar for julaften

Tantebarna med hver sine julegaver

mde
Pus slapper av etter en nedre middag med indrefilet av hjort

Koser seg med juleTV

Jeg har lekt meg mye med GoPro i julen, derfor er det veldig få bilder. men det vil komme flere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.