Capricone – Tanzania

IMG_4499

Da er første uke over og vi har tatt helg. Vi har nytt noen deilige dager her nede og begynner nå å bli vant til varmen. Det er veldig vakkert her, men det kan bli litt monotont å bare være her på TICC. Så på lørdag ble det en litt lengre utfartstur til Capricone med hele gjengen.

 

12545921_10156374335450484_2068576683_o

Med 30 studenter lastet inn i to minibusser gikk veien mot Capricone, en vakker strand ca 1,5 time fra TICC. Det var forfriskende å kjøre motsatt vei av Tanga sentrum, slik at vi fikk sett litt nytt. Langs veien var det langt frodigere, noe som gjenspeilet seg i større kyr med litt mer kjøtt på beina. Veiene her i området er mildt sagt humpete. Og der jeg satt og fikk ufrivillig shaket stumpen ble jeg fristet til å gjøre som da jeg var liten. Jeg åpnet munnen og laget en lyd, og akkurat som da jeg var liten ble lyden endret for hver hump. «Små barn store gleder» 😉 Moroheten varte i noen få minutter, før blikket igjen gikk ut vinduet. Jeg lar meg fortsatt fascinere av de fargerike klærne og den gleden de viser oss langs veiene. Smil og vink følger oss hvor enn vi er.

Standaren på biler og busser minner noe om kjøretøy vi hjemme finner på dynga. Men veistandarden gjør det heldigvis ikke gjennomførbart å kjøre alt for fort. For bilbelter finnes kun i et fåtall kjøretøy.

dav

Vel fremme på Capricone ble vi godt mottatt. Der finnes det en liten resturante med blant annet pizza bakt i steinovn, fersk fish and chips og mye annet som frister. Det er også en liten butikk med håndlagde smykker og klær, og jeg falt helt for en av kjolene. Men den skal sydamen her på TICC bli spurt om å sy til meg.

Vi ble fulgt ned til stranden før vi rakk å titte oss så mye rundt. Vi var alle klare for et bad etter den lange bussturen og skuffelsen ble stor når vi kom ned til stranden. Det var fjære og veldig langgrunt, og selv om vi gikk de 200 meterne ut til vannet nådde det knapt nok over anklene. Så selv om jeg trives best i vannet, ble dette en dag i solen. Det blåste godt, slik at det føltes svalt å ligge på stranden, noe jeg skulle få svi for noen timer senere…

IMG_4498
Kilimanjaro øl måtte smakes
IMG_4497
Litt sminke gjør seg en gang imellom 😉

 

På kvelden var det dans og moro, med happy hour og barbecue som smakte fantastisk! 😀 Det var utrolig hyggelig å se alle jentene litt pyntet, nå ingen av oss bruker sminke eller annet enn praktisk shorts og t-shirt til daglig. Når volumet på musikken økte og bassen satte rytmen ble nesten alle med ut på dansegulvet. Nordmenn og Afrikanere slo seg løs på dansegulvet og lot seg inspirere av hverandre. Stemningen var mildt sagt god og det ble latter og glede da det ble satt i gang med noe som minnet om linedance i afrikansk stil. Herlig! Vi har mye å lære av gjestfriheten og åpenheten vi blir møtt med her. Janteloven ligger trygt hjemme i Norge…

12510135_10156374542260484_36696052_o

 

God natt fra Tanzania!

 

12510908_10156374472705484_1745467932_o
Her sover vi

 

 

 

Spørsmål og svar til studenter som skal søke utveksling

 

  • Hvor lang er søknadsprossessen?

Vi søkte i februar og fikk svar i mai

 

  • Hva skrev du i motivasjonsbrevet?

Jeg skrev litt om meg selv, hobby/interesser og erfaringer. Jeg ønsket å fremheve at jeg var vant til å bo med andre og at jeg trives med å jobbe i større og mindre grupper og viste til erfaringer (jobb, praksis, tidligere reiseerfaringer) som kunne understøtte det jeg skrev. På TICC deler vi rom med en annen og har felles fasiliteter, så jeg prøvde å få frem at dette er noe jeg har erfart tidligere og var komfortabel med. Jeg tok også med litt om forventinger og hvordan jeg håndterer utfordringer. Hvorfor du har valgt akkurat og søke til det praksisstedet du har gjort tenker jeg er viktig å få med. jeh begrunnet hvorfor jeg ønsket meg til Tanzania ved å knytte det opp mot sykepleiefaglig relevans, men også personlig interesse.

 

  • Hvordan var fordelingen av utvekslingssteder?

Vi som søkte fikk det vi ønsket. Hvor du kommer og om du får plass er nok en kombinasjon av hvor mange som søker og det vil variere fra år til år.

 

  • Hva skriver vi på hvilke praksisområder vi vil studere i utlandet?

Dette husker jeg også som litt uklart. Jeg skrev ned de praksisene jeg kunne tenkt meg å gjennomføre som en del av utvekslingen. Men i eksempelvis Tanzania så har alle hjemmesykepleie. Så noen steder er mer låst enn andre vil jeg tro.

 

Still gjerne flere spørsmål. Jeg sitter ikke på noe fasit, men kan prøve å besvare de så godt jeg kan og ut i fra egne erfaringer.

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.