KILIMANJARO NEXT

et lite tilbakeblikk

For 73 dager sto jeg opp etter en time søvn, klar for avmarsj til Tanzania. Jeg husker jeg var en blanding av reisesyk og småkvalm som et resultat av alt for lite søvn. Jeg hadde jobbet gjennom nyttårsaften og første nyttårsdag, for å få noen ekstra kroner i lommen før avreise. 73 dager etter sitter jeg her, reisen til Arusha er planlagt, turen opp Kilimanjaro er bestilt og om knappe tre dager drar jeg for å møte mamma og Kim på flyplassen her i Tanga.

KILIMANJARO

Å finne et reiseselskap som føltes trygt, hadde OK priser og god service var overraskende utfordrende. Det er et hav av aktører og alle er de litt ulike. Jeg endte opp med å sende mail til fem ulike selskaper etter å ha valgt bort mange. På forhånd hadde vi bestemt oss for Machame route, eller Whiskey ruta som den kalles. Det er ikke den enkleste eller raskeste ruten, men vi ble fortalt at dette er ruten som gir de beste naturopplevelsene. Med syv dagers tur er vi også sikrere på at vi kommer opp, da vi får en ekstra dag til å håndtere høyden på. Når jeg først sendte ut mail var jeg opptatt av profesjonalitet, jeg ønsket å få et personlig svar på mailen jeg sendte og ikke en standard mail (fikk noen av de). Jeg var opptatt av hvordan og hva de presenterte i mailen – jo mer informasjon som er skrevet på en oversiktlig måte, jo tryggere føltes det. Videre så jeg på pris og hva som var inkludert, jeg ønsket ikke å måtte leie så mye utenom, da det fort blir mye dyrere og vanskeligere å holde et budsjett. Samtidig valgte jeg ikke de dyreste, men et firma som hadde sovepose, liggeunderlag og egentlig alt av nødvendig ekstrautstyr inkludert. Det samme selskapet har med oksygen og gir tips i forhold til reisesyke (viser erfaring).

Tipsing av guider og bærere

Det er sagt litt forskjellig om hva som bør tipses og siden de aller fleste selskapene har ikke dette inkludert er det viktig å sette seg inn i det. Hvor mange bærere som deltar på turen er avhengig av hvor stor gruppen er, men anbefalt tips er satt til pris/pers/dag etter hvilken jobb den enkelte utfører på turen. Det totale beløpet deles på gruppen du går med.

  • Guide 20-30 USD
  • Assistent Guide 10-12 USD
  • Chef/kokk 8-12 USD
  • Porters/bærere 5-7USD

Minner fra praksis

 

Reisen er snart over

Det er veldig deilig å være ferdig i praksis og jeg gleder meg helt enormt til jeg skal gå Kilimanjaro. Det går ganske enkelt ikke å komme til Tanzania uten å gripe den muligheten! Samtidig som gleden er stor over avsluttet praksis og nye opplevelser, innser jeg at dette betyr at reisen snart er over for denne gang … Det er litt vemodig å si farvel til alle de fine menneskene jeg har møtt her nede og de jeg har vært på reise sammen med. Mange vil jeg nok aldri se igjen …

 

 

OBS: toppbildet er lånt av wikepedia

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.