Med kajakk på Bæreia

jeg får ikke fot-støttene på plass, men finner en ok sittestilling likevel. Og sier ikke mer om det når jeg padler opp på siden av Kim, som gjør et ærlig forsøk på å “sitte midt i båten”.

image

Sola skinner og gresset er grønt, mens vi tusler rolig ned bakken, mens blikket er vendt ned mot vannet. Det glitrer lett der hvor sola treffer vannskorpa og jeg kjenner jeg smiler. I hånda har jeg nøkkelen til naustet og jeg er spent på hva som møter meg der inne. Vi har vært så heldige å få låne kajakker for å kunne nyte godværsdagen fra vannet.

Få et glimt av padleskillsa i en videosnutt – nederst i innlegget

Kim har aldri padlet kajakk før og selv har jeg ikke den bredeste erfaringen. Men jeg har iallefall gjort det nok, til å vite at det er en fantastisk måte å nyte naturen på. Vi kommer inn i naustet som har et godt utvalg av kanoer og kajakker, Kim foreslår at vi skal ta en kano i stedet, men jeg vil padle kajakk. Jeg vet at han ikke har prøvd det før og minnes min egen bekymring første gangen jeg skulle prøve kajakk. Jeg oppmuntrer med å si at det verste som kan skje er at vi blir våte. Inni meg tenker jeg at det er vel en viss fare for at vi begge kan ende i vannet i dag, men det sier jeg ikke noe om.

image

Vi får hentet ut hver vår lille “jolle” og jeg hjelper Kim ombord i sin før jeg litt små tøff prøver meg på å stige ombord i min egen røde kajakk, uten å gå på snørra. Det går, men jeg er ikke høy i hatten der jeg sitter og prøver å få alt til å stemme. jeg får ikke fot-støttene på plass, men finner en ok sittestilling likevel. Og sier ikke mer om det når jeg padler opp på siden av Kim, som gjør et ærlig forsøk på å “sitte midt i båten”.

image
Kim sitter midt i kajakken..

Ute på vannet finner jeg frem GoPro kameraet, dette må dokumenteres. Både Kim sin første tur på vannet i en kajakk, men også naturen er verd å fange på film. Det blir ikke mindre idyllisk av at det er to par gjess og deres små nøster  som flyter like ved oss. Men kameraet, det er batteritomt det… shit! litt frustrert gjør jeg ett tappert forsøk på å fange litt film med mobilen, men jeg kan vel si det slik at å filme med mobilen mens du padler ikke er helt gjennomførbart. NOTE TO SELF: lade batteri + ta med ekstra på tur!

På tross av manglende kamera, dårlig sittestilling og lite erfaring med kajakk, fant Kim balansen i jolla og vi storkoste oss i ettermiddagssola. Vinden lekte i håret, sola lagde liv i vannskorpa og fuglene som lot oss komme så tett på gjorde det hele til en fantastisk time med vannlek. Vi er begge skjønt enige om at dette står høyt oppe på “må ha- listen” for når vi flytter ut av byen.

 

 

 

2 kommentarer om “Med kajakk på Bæreia

  1. Heisan Vivian! Morro og sjå att min “barndoms dal”
    Kvar sommar frå 1974 til 1990 opphaldt eg meg ei veke på bæreia. Farfaren min hadde ei hytte der. Og vi fanga kreps….. Så kom krepsepesten og idyllen vart brutt.
    Kos dere og god sommar!!👍😉😘

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.