Høster av naturen – rabarbra sirup

Jeg har prøvd meg på å lage rabarbra sirup. Etter responsen og dømme var det en soleklar vinner som topping på isen i går.

image

Jeg samlet sammen rabarbra som utgjorde 1.5kg, uten rot og blad.

image

Deretter kuttet jeg de opp i ca 1-2cm biter. I kjelen fylte jeg på med 600gram sukker og 7dl vann. Dette fikk et raskt oppkok før det fikk putre på lav varme i ca 30min. Du vet det er klart når all rabarbraen er helt mør.

image

Underveis fjernet jeg det hvite skummet med en spiseskje.

image

Når rabarbraen var blitt mør etter ca en halv time, fant jeg frem silen. Du kan også bruke et tørkle. Rør forsiktig ut væsken og la det stå i 20min for å renne av seg. Mens du venter vasker du kjelen, før du heller væsken tilbake i kjelen.

image

Nå starter reduksjons delen. Jeg gav den røde væsken et kjapt oppkok, før jeg skrudde ned platen igjen. Også denne gangen må det fjernes noe skum under veis. La der stå å putre til det er ca halvert. I mellomtiden kok og sterilisering glassene før bruk. Pass også på å ikke væsken kokes tørr, selv synes jeg sirupen er best om den er litt rennende.

image

Bruk den som saft, som topping på is og andre deilige desserter. Eller til mat om du vil. – Velbekomme.

TIPS: ha den i sekken når du er på tur, deilig med nyplukkede bær eller på brødskiva som lettvindt og smakfult pålegg

Oppskriften fant jeg på: http://www.trinesmatblogg.no

Legg gjerne igjen tips, råd eller bare en kommentar :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s