Fra By til Bygd

Fortsatt tar jeg meg i å stoppe litt opp når jeg presenterer meg selv som sykepleier. Jeg kjenner enda hvordan hjertet banken i brystet når jeg gikk opp kirkegulvet, i et lite øyeblikk var jeg så nervøs for å gå opp gulvet at jeg ikke helt skjønte hvordan jeg noen gang skal kunne gifte meg. Nå delte jeg kirkegulvet med 150 andre nyutdannede sykepleiere, klar for den store verden. Å få vitnemålet i hånda avsluttet et kapittel og åpnet et nytt et.

image
Disse to fine damene gikk inn i kirken med meg. Randi og Kristin var jeg også sammen med i Tanzania under praksisperioden der.

Alle vi som gikk opp kirkegulvet sammen, skal nå starte et nytt liv. Noen reiser utenlands, noen satser på idretten, mange starter på sykehus, sykehjem og i hjemmesykepleie, på ulike steder i Norge. En av oss pakker snippsekken og flytter til Meløy…

image
Bildet er tatt ved Grønnland i Oslo – når jeg var liten skulle jeg bli ridende politi… 😉
img_20160613_172942.jpg
Kim og meg

I dag bor vi i Oslo, hvor Kim har bodd hele sitt liv. Selv flyttet jeg til Oslo i 2012, etter å ha vokst opp i en akkurat passe stor by i Trøndelag og flyttet senere på kryss og tvers i Norge. Kim jobber innen media og kommunikasjon, media grafiker som det så pent heter en er svært passende jobb å ha her i Oslo. Det er hit mange av Norges befolkning kommer for få med seg siste nytt. På bygda må han nå rydde sin egen sti for å finne veien. Selv er jeg nyutdannet sykepleier, klar for nye eventyr. Og eventyr, det blir det, når vi nå flytter fra leilighet i byen til en gård med store områder.

image
Utsikt over Bjærangfjord
image
Utsikten innover mot Halsa
image
Dette bildet er tatt ved sentrum av Halsa, Meløy kommune

Fra Bodø må du kjøre sør østover i 18 mil før du kommer Meløy Kommune. En liten kommune ute ved kysten med i overkant av 6500 innbyggere. Store deler av kommunen består av vann og fjell og folket livnærer seg hovedsakelig på landbruk, fiske, industri og servicenæring.

image
Bildet er tatt fra hagen til “det gule huset”, ut mot fjorden.

I Bjærangfjord ligger det et gult hus hvor deler av min familie har sin historie i fra. Det lille gule huset omringet av inn og utmark, fjell og fjord, står nå tomt etter å i mange år ha vært fylt med varme og glede. Min farmors søster “tante” Herlaug elsket barn, og det føles riktig å en dag skulle skape en familie i det som en gang var hennes hjem. Et hjem som bringer frem så mange gode barndomsminner.

image
Denne jenta skal få være med oss Nordover – som jeg gleder meg 😀

Det er naturen som trekker, tanken på å leve tett på og mest mulig av naturen. Fra fjerde etasje og bylarm, til stillheten i et lite hus mellom fjellene. Kaniner, høner, hunder og hva andre dyr tiden vil kunne bringe skal få fylle opp rundt husene. Kaniner og høner vil være til kos og glede, før de etter hvert vil gjøre nytten for seg som mat. Og som med tiden vil bli supplert fra egen grønnsakhage, om alt går slik vi ønsker. Jeg liker tanken på å leve fra hånd til munn og det å hente frem de godt skjulte ferdighetene hvor jeg som menneske er høster og jeger 😉

Vil dere være interessert i å følge oss på ferden i det vi pakker bilen og kjører nordover? Jeg vil dele hele reisen fra vi pakker baggen og kjører nordover, til ting faller på plass. Første mål er å dele mest mulig av naturen i Meløy, for det er som nevnt tidligere – Noe av det vakreste Norge har å by på <3

5 kommentarer om “Fra By til Bygd

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.