Overnatting i tarp – Aurskog

Vi sto opp passe tidlig for å ha god tid til å pakke til turen. Jeg kjente fort at rutinene for hvor tingene skal i sekken virkelig sitter. Det er gøy å pakke sekken når tingene har sin faste plass og så mye enklere når jeg først er ute på tur. Både jeg og Kim var relativt effektive, så det ble tid til både kaffe og en god frokost i sofakroken før vi vente snuta mot Aurskog.

Hos Torhild og Petter på Aurskog bor Mynte, hun er en voksen Alaskan Malamute frøken på 8år. Hun kan sine saker, men synes ikke det er så gøy å henge med de unge kroppene i spannet lengre. Nå er hun klar for å få et litt roligere liv som familiehund og turfølge. Vi er utrolig takknemlig for at hun skal få slå følge med oss nordover, for både jeg og Kim har allerede falt for henne. Siden vi bor litt trangt i Oslo prøver vi å få lånt henne så ofte som vi kan og i helga ble hun med på overnattingstur.
Vi har gått ruta tidligere, men valgte den fordi den har passe lengde når jeg hadde senvakt på søndag og den er på Aurskog hvor Mynte bor. Naturen er også absolutt verd å få med seg.
Å finne frem Mangen Kapell skulle vise seg å bli utfordrende og vi kjørte på kryss og tvers før vi krøp til korset og spurte noen lokale. Når vi endelig fant frem hadde vi Bjørken vannet på venstre side, mens vi gikk i retning Mangenvannet. Fra kirken og inn er det ca 7.5km. Filmen vi har satt sammen, viser litt av stemninga på turen vår. Og TUR TACO (se nederst i innlegget for oppskrift) kan absolutt anbefales!

 

 

VIVIANS TURTACO

1) Løk og paprika brunes lett

2) Stek kjøttdeigen, bland inn krydder (jeg bruker to pakker, en sterk og en vanlig) og hell over en boks med hakkede tomater.

3) Hell så over en boks mais. La putre til i ca 10min. Avkjøles og helles i dobbel plastpose.

4) Rasp ost eller kjøp ferdig

5) Ta dobbel plastpose på rømmen

6) Hakk salat eller ta med ferdigpose

7) Ta med lefser

8) Så er det bare å varme opp kjøttdeig og stek lefsene lett i panna og voila du har verdens beste og enkleste turmat!

Obs: husk å ta med pose til søppel 😉

3 kommentarer om “Overnatting i tarp – Aurskog

 1. Hallå Vivian.
  Så ut tel å væra en kjempefin tur 😃
  Var en veldig fin filmsnutt. Håper du fortsetter å legge ut film fra tura dine <3

  Den sjø'n ved kapellet heter forresten Bjørknessjø'n…😉

  Gleder mæ tel neste gong du er på tur 😎

  1. Tusen takk Kenneth 🙂
   Er veldig gøy å variere med tekst og film. Og fint å kunne se tilbake på ved en senere anledning 🙂
   Takk! Bjørknes sjøen skal jeg huske 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.