Til Nijmegen som sykepleier

Det kribler i magen når jeg tenker på at jeg snart skal sette meg på flyet til Nederland. Jeg har vært sykepleier i en mnd og nå skal jeg være sykepleier i et annet land…

Jeg skal jobbe med Norsk autorisasjon for NROF som er ansvarlig for de militære avdelingene under Nijmegen marsjen. For når 5000 militære skal fullføre den totalt 166,5 km lange marsjen på fire dager, med 11kg oppakning er det klart det blir noen såre bein underveis.

Totalt deltar ca 45 000 mennesker under Nijmegen marsjen. Nijmegen by har selv ca 150 000 innbyggere, men under marsjen vil det trolig være 1.5 millioner tilreisende. I år er det 107år siden marsjen første gang ble arrangert, men det var først i 1915 at utenlandske nasjoner deltok. Likevel er det i år for 100års jubileum å regne, da dette er den 100. gangen Nijmegen marsjen arrangeres.

dav

Tidlig på morgenen starter deltakerene dagens marsj, på dette tidspunktet er det fortsatt mørkt. På ettermiddagen kommer de tilbake til der hvor de startet. Mens solen står opp starter de å “blomstre” rundt byen, slik at de etter fire dager har dannet en firkløver rundt Nijmegen. På ulike steder vil det være satt opp sanitetstøtte, for å bistå de som har større skader enn de selv kan håndtere i løypa.

Det er ikke uvanlig at det blir høye tempraturer i Nijmegen på dette tidspunktet og i 2006 var det to som omkom av hypertemi (overoppheting), da en hetebølge slo inn over byen. Som sykepleier skal jeg være med å sørge for at alle blir godt i varetatt, både innvortes og utvortes. For å sikre dette er vi å finne både i camp og langs løypen og jeg gleder meg stort til å få ta del i folkefesten samtidig som jeg er en bidragsyter.

Ekstra gøy er det at det i år er med to avdelinger fra Innsatsstyrke Derby – Jeg heier på dere!! 😀

LINKER:

Plastring av ben til Nijmegen

Forsvaret om Nijmegen

Nijmegen marsjen, offisiell side

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.