Mynte et ekte kinderegg

Noen ganger deler livet ut bonuser – denne gangen har jeg fått dobbel bonus!!

På ultralyd var det ikke noe tegn til valper

Når vi hentet Mynte jenta vår hadde hun hatt en spennende sommer. En av gutta hadde fått lurt seg til og det ble det vi kaller en tjuvparing. Det kan skje den beste, men det er ikke alltid så ønskelig. Mynte hadde derimot møtt en kjekk kar som var en utrolig god match, derfor ble det ikke satt noe abortsprøyte.

På ultralyd var det ikke noe tegn til valper og når vi hentet henne var vi ganske sikre på at hun var tom. Det var ingen tegn på liv i magen og ingen andre tegn på drektighet.
Likevel lå det og murret i bakhodet hele veien til Trøndelag. “Tenk hvis, hva om”… Jeg drømte meg bort mens jeg kjørte til Trøndelag. Mynte har et unikt godt lynne og det er en drøm å ha en valp etter henne.

Jeg og Mynte er med min mor og hennes to på tur

I Trøndelag virket alt som normalt, vi gikk lange turer og Mynte var glad og opplagt. Vi satt på gulvet sammen med Mynte, min søster og jeg, og pratet mens vi koste med godjenta. Plutselig utbryter Sølvi “de sparker”. Jeg fortet meg for å kjenne og jaggu kjente jeg ikke bevegelse. Men etter å ha googlet på nettet kunne det være en forveksling med tarmbevegelser. Og hun hadde jo akkurat spist…

Flere tegn begynte å dukke opp både på reisen nordover og enda mer når vi kom frem. Min far som er sauebonde sammenlignet med sauen, men etter å ha ringt dyrlegen trodde de begge det var innbilt svangerskap. Jeg klarte fortsatt ikke helt å slippe taket på dette og ville vite. Dyrlegen foreslo å ta røntgenbilde for å få det avklart, en gang for alle. Vi avtalte at jeg kom inn tidlig på morgenen dagen etter.

Mynte graver og finner de trangeste stedene å hvile

Senere på kvelden peste Mynte og vandrer mye rundt. Hun gravde i hagen og var veeeldig kosete. Jeg hadde fått besøk og nå var det de som kommenterte at de kjente bevegelse. Igjen fortet jeg meg for å kjenne. Det var ikke i tvil, det måtte være valp der, jeg kjente meg sikker på at det var to…

Sandra, meg og Mynte

Jeg og Sandra (lillesøster) kjørte til Ørnes tidlig tirsdags morgen. Nå var jeg så spent for å se bilder! Jeg følte jeg trengte å finne ut om jeg var blitt slik en “hysterisk” hundeeier eller om det jeg hadde følt faktisk var riktig.

Mynte gikk villig inn til dyrlegen og vi løftet henne opp på røntgen bordet. Dyrlegen valgte å ta ultralyd først, og selv om jeg ikke klarte å tyde det følte jeg at det var noe der. Mynte likte seg ikke så godt på bordet, men hun lå stille enda litt til. Bildet gikk fort og jeg holdt nesten pusten mens det tok form på skjermen.

Jeg kunne se ryggraden og hodet tydelig. Så så jeg enda en ryggrad, det var to valper i magen på Mynte. Søte små nøster som enda ikke stresser med å komme til verden <3

Litt vanskelig å få klart bildet, men en vises tydelig 🙂

Som et kinderegg kom Mynte til meg, jeg trodde jeg fikk med meg en hund, men her ligger jeg med “tre i en” nedenfor sengen – fine Myntemor skal bli mamma og jeg “jordmor” for første gang 😉

 

2 kommentarer om “Mynte et ekte kinderegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.