Ull og turklær til gravide

Å bli gravid var både ønsket og en stor glede når vi oppdaget det. Jeg hadde derimot ikke vært godt nok forberedt på hvor raskt kroppen skulle forandre seg.

Jeg ble tidlig oppblåst og følte at det nærmest var umulig å skjule graviditeten for de rundt. Jeg hadde lest at det var vanlig å begynne å få mage i graviditetsuke 13.. Selv var jeg bare i uke 8 da magen ble stor, noe som skapte mye press på valg av klær og jeg måtte utelukke store deler av garderoben. Likevel var det var da min romslige turbukse nesten ble umulig å få igjen knappen på at jeg virkelig kjente på sorgen.

received_10158233454450484

 

Jeg sørger over tapt energi og overskudd til å være med hundene, en følelse som forsterkes hver eneste gang jeg skal ut av døra – fordi turklærne mine passer ikke. Jeg har grått, skjentes og fortvilt over denne uønskede forvandlingen av kroppen. Ekstra vanskelig er det når alle rundt vil se magen eller forteller om hvor fantastisk det var for de å være gravid. For det er ingen steder jeg føler det er enkelt å være gravid, for min del har det betydd å legge på meg (MYE!), miste energi, kvalme, sykefravær og tårer. Jeg har lyst å være ærlig om dette, for opplevelsen av å være gravid er så individuell – en følelse jeg opplever ikke avhenger av hvor ønsket barnet er.

For det meste av tiden er jeg likevel mye ute og jeg leter stadig etter løsninger på disse klærne.Det er lite og nærmest ingen alternativ når det kommer til ull og turklær for oss gravide. Dette overrasker meg litt, da friluftsliv står så sentralt hos den norske befolkningen.

 STORMBERG får ros for å ha en liten kolleksjon med turklær. Etter min mening er vinterbuksen ikke særlig god om man liker å være aktiv. Den er stiv og lite fleksibel. Den tynne varianten av turbuksen er derimot langt bedre og sitter fint. Jeg kjøpte min i str L. og da har jeg god plass til stilongs. Tøystykket til magen er veldig stort og litt rar i fasongen, men det gjør det mulig å ha ullklær og annet under.

bdr
Å komme seg ut og være med familien betyr enda mer nå. Dette er fra dagens skitur

BERGANS har ingen alternativ for mor, et stort og godt merke som jeg gjerne hadde handlet fra om de hadde laget klær for oss med voksende mage. Sendte de derfor en mail, som de responderte på:

Hei!
Jeg fikk nylig den gledelige meldingen om at jeg er gravid. Å bli mamma er en stor begivenhet for meg, samtidig som det er viktig for meg å holde fast i det som er viktigst for meg. Turene i naturen, korte og lengre. Sekk, pulk, ski, til fots og på vann. Enda er jeg så heldig at klærne mine passer meg og i dag ble det langtur med sekk og dekk, siden snøen lar vente på seg. Når jeg kom hjem begynte jeg å lete etter klær for den friluftsinteresserte gravide. Det skulle vise seg å være vanskelig. Jeg fant et firma i USA, men disse klærne er ikke så godt egnet i Norsk klima. Stormberg har kommet med to bukse-alternativ. Men kvaliteten og følelsen er ikke den samme.

Hva skal til for at dere i Bergans tar steget for å produsere mammaklær i god kvalitet? Det trengs sårt. Skulle det ikke bli flere barn på Cevilie Skog tester jeg gjerne klærne for dere 😉

Vennlig hilsen
Vivian L. Tidemann

Hei,
Vi setter stor pris på ditt engasjement i våre produkter, og takker for innspill og forslag!
Ditt ønske har blitt sendt videre til våre designere og produktutviklere som nå vil vurdere dette videre.

Med Vennlig Hilsen
Bergans Fritid
Kundesenter

JANUS er også en stor og viktig aktør for friluftsliv glade sjeler. Aldri en tur uten ull på kropp og eller i sekken. Sendte derfor også de en mail i dag, i håp om at det også skal komme ullklær til gravide.

Hei!

Jeg er ei svært aktiv dame som elsker å tilbringe tiden ute. I alle år har janus vært et viktig produkt i min garderobe og en følgesvenn sommer som vinter.

Nå har jeg og min mann vinnet i lotto og venter en liten før året er omme. Men litt av gleden av å være gravid forsvinner hver gang jeg prøver å ta på meg ull og turklær. Det er vondt over magen og sklir fort ned om jeg legger strikken under.
Friluftsliv er blitt svært sentralt for veldig mange og jeg er overrasket over å ikke finne ullklær som passer oss med voksende mage. Jeg sender derfor en liten apell til dere som er en stor og viktig aktør innenfor ullklær – hjelp gravide og bevare turgleden, hele svangerskapet ut! Friluftsliv er viktig for barn og mors helse! 🙂
Vennlig hilsen Vivian L. Tidemann

 

Hva tenker du om dette? Har du funnet ull eller turklær til gravide som jeg har oversett?

4 kommentarer om “Ull og turklær til gravide

 1. Hei!
  Først og fremst, I feel ya! Graviditeten har vært et helvete fra ende til annen og våre to samojeder har såvidt sett meg i aktivitet bortsett fra ski siden september. Gleder meg MASSE til å ture rundt med hunder og baby om få måneder 🙂

  Angående ull har det brukt Helly Hansen sitt superundertøy i stor størrelse, og det er fremdeles komfortabelt nå i uke 30. Som mellomlag har jeg brukt ullbukse fra lanullva, den har vært GULL! Overtrekksbukse har vært vanskelig å få tak i som har vært komfortabel og passe desverre…

  1. Hei Else!
   Tusen takk for tips om ullklær, det skal jeg sjekke ut 😊
   Så synd at svangerskapet ditt har vært tøft! Og jeg vet godt hvordan denne følelsen av å ikke strekke til for dyrene er ❤ men uke 30, da er du ikke så langt fra mål – håper du får noen fine dager nå mot slutten. Har hørt rykter om at det er lurt å hvile nå… 😉 masse lykke til! 😄🐾

 2. Jeg har akkurat samme problem med klær. Null stress å finne treningstights og yogabukser, men uteklær? Niks!
  Kom over bloggen din etter søk på “gravid turklær”. Det er ikke det at jeg har energi til å lange ut i skisporene, men å tilbringe litt tid ute uten å fryse ihjel hadde vært hyggelig.
  Jeg har også kjøpt Stormberg sine bukser. Veldig dårlig kvalitet, men til den prisen forventet jeg heller ikke så mye. Passformen er også nokså elendig, kjempelange bein, smale rundt hoftene og digre “mageposer”, men sålenge de er helt alene på markedet, så er det de jeg tyr til. Når det gjelder ulltøy har jeg tatt en bukse i XL med slak strikk og dyttet oppi trusa, under magen. Det er det nærmeste jeg kommer komfort. Håper virkelig noen flere produsenter slenger seg på initiativet til Stormberg!

  1. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i din beskrivelse. Tok kontakt med flere aktuelle bedrifter uten å komme særlig lengre. Kan anbefale ulltøy fra bergans, de er lengre i livet og i ryggen – jeg gikk opp en størrelse og det funket bedre enn veldig mye annet.
   Håper du klarer å nyte fine utedager under graviditeten 😊🌸

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.