Grab them by the BELLY

 

«Grab them by the pussy» Var et utsagn som Trump ble kjent for da han enda var presidentkandidat. Et utsagn som har fått mange til å reagere med avsky. I dag snur jeg litt på Trumps uttrykk og sier “Grab them by the belly”….

Helt ærlig så synes jeg de 12 første ukene var skikkelig dritt!

Jeg er knappe 14 uker på vei og selv om jeg fikk en luftkul på magen allerede i uke 8. Siden har det kommet litt ekstra på rumpe og hofter samt at min ansiktsform har blitt en anelse rundere. Dette ansees for noen som en invitasjon til å uttale seg om meg og min kropp, eller å TA på magen min.

“Oj så stor mage du har fått, er du sikker på at det ikke er to?” – kommentar etter at jeg fortalte jeg var 13+2.

“Synes du har lagt på deg jeg, du spiser kanskje mye god mat om dagen” – Kommentar i sammenheng med en liten latter, fra en jeg sjeldent prater med

“Venter du liten?” – samtidig som personen tar meg på magen. En bekjent.

“Er’u smelt på tjukka?” – sagt når jeg prøvde å dele min gode nyhet om vår lille spire

“Her kommer tjukka” – sagt når jeg kommer gående

Virker det uskyldig? Det er det nok også, men ville du ha kalt en din venninne, kollega, barnebarn eller andre kvinner tykke til vanlig? Ville du ha tatt dem på magen med den største selvfølge? Mest trolig ville du ikke det?!

videoklipp nederst i innlegget – “Gravid eller tjukk”

Å være gravid kan være en lek – har jeg hørt. Men for veldig mange av oss er det tøft å se kroppen forandre seg, kjenne at ting er tyngre og at klærne ikke passer. Helt ærlig så synes jeg de 12 første ukene var skikkelig dritt! Jeg var kvalm, spiste ikke særlig sunt, orket ingenting og ja jeg la på meg – ganske mye. Det resulterte i mange tårer, sinne, frustrasjon og som søsteren min lo og sa til meg; “du er et hormontroll”. Det var etter at jeg hadde overreagert på en respons fra noen gode venninner, men den historien skal du få senere.

Det jeg prøver å formidle er: slutt å si at dama er stor, tjukk, har lagt på seg eller andre kommentarer du tror graviditeten tillater. Vi damer kan være noen udyr mot oss selv og trenger ikke hjelp til å se at kroppen forandrer seg, og min erfaring er at de fleste av oss deler av oss selv, når-hvis-om vi ønsker det.

2 kommentarer om “Grab them by the BELLY

  1. Åå herlige ærlige. Samma opplevelse sjøl å værre skal det bli🙂 men samtidig veeldig individuelt hva som kan å kommer til å skje. Så egentlig litt glad for at man gikk veien selv å🙂 men ja. Så enig med deg i alt folk sier. Opplevde selv å sovne bak rattet de første 12 ukene å lege og gynekolog sa : hehehe er sånn å være gravid! Sover å jobber å spiser…. syns de 9 mnd var de værste å beste så langt på 30 år. Muligens tøffeste mentale og fysiske man har vært igjennom for ALT var nytt med kropp og hodet.. Nei guriland🙂

    Men skal jaggu gjør det en gang til …etterhvert.💞. å jeg synes du er utrolig morsom å artig å følge. Massemassemasse lykke til videre🙂

    1. Hei Anita 🙂 Tusen takk for at du deler av dine opplevelser og takk for gode ord – det betyr mye! Jeg har jo så vidt begynt på disse 9 lange månedene, så jeg er spent på fortsettelsen 😉 Synes likevel det er god hjelp å skrive og dele alt som skjer – ekstra godt er det når jeg får respons. Da føler jeg meg ikke så alene. Er jo ikke det samme at lege eller jordmor sier at sånn er det 😉 Vi vanlige dødelige får holde sammen! Gratulerer! hvor langt er du på vei? <3

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.