Enkelt og godt på bålet!

Jeg er veldig opptatt av å skape de gode opplevelsene ute. For veldig mange her til lands forbinder vi mat med de gode stundene. Ta for eksempel jula, påsken, nyttårsaften og lørdagskos – hvorfor ikke skape den samme forbindelsen mellom mat og tur? Det er godt og det kan være veldig enkelt…

Oppskrift i innlegget

I dag hadde vi ikke planlagt turen veldig godt og endte opp med å ta med posesuppe, og ostesmørbrød som lunsj. Til dessert hadde vi varm banan med sjokoladebiter

Jeg bruker ofte gass.  På vinteren kan det by på problemer, men akkurat nå har gradestokken vippet over til plussgrader og gassen trives langt bedre. En enkel brenner fra primus gjør jobben i samarbeid med en tur-kasserolle kjøpt på tilbud (jeg var heldig å finne min på Sport Outlet som en del av et sett til kun 300kr).

coffemate

Posesuppe er ikke alltid det beste, men velger du en kremet suppe kan du ha med vann (om det ikke er en kilde i nærheten) og tørr-fløte. Jeg har ofte med meg Coffee Mate som er en kjekk liten boks å ha med på de kortere turene. Den egner seg godt om du lager havregrøt, supper, potetmos eller annet godt. Liker du fløte i kaffen gjør denne karen susen. Skal du derimot på lengre turer finnes det alternativer som vikingmelk eller morsmelkerstatning, disse kommer i større forpakninger og blir totalt rimeligere.

Ostesmørbrød kan lages i mange varianter, men det enkle er ofte det beste. To skiver med ost og krydder i mellom, sølvfolie rundt. De kan legges direkte på bålet, på glørne eller  varm stein. Alt etter hvor sulten du er når du starter 😉

Varm banan med sjokolade er en super dessert – rask, enkel og velsmakende! Jeg liker å ta med hele bananer ut og sjokolade. I dag brukte vi real turmat sin sjokolade, da denne kommer i små forpakninger (når du ikke ønsker en hel 100 grams plate). Ellers er kokesjokolade og gjerne av en mørk type veldig egnet. Knekk sjokoladen i små biter og stikk ned i bananen med litt mellomrom. pakk så inn i folien og gi den noen minutter på bålet. Vil du ha litt mer smak gjør små appelsin biter seg veldig godt i kombinasjon med banan og sjokolade. Vel bekomme.

sdr
den varme bananen blir myk og blander seg godt med sjokoladen.
sdr
dessert med utsikt

 

Her er noen bilder fra vår nydelige dag ute i vårsolen

cof
utsikten
edf
Leo klemmer Mynte
edf
Saga koser seg
edf
Ailo – et gyllent øyeblikk
cof
så deilig å kunne være ute
edf
Sandra koser meg hundene
cof
Kim kjører opp løyper etter at det har lagt seg godt med snø – Lovlig kjøring!

Det er normalt pappa som skal kjøre opp løypene fra Breivika til Rognbrøstbua, men når han er  bortreist er det fint å kunne hjelpe. Å ha oppkjørte løyper gjør turstien tilgjengelig for langt flere – hele året. 🙂

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.