Joggeturen endte opp på legevakten

Jeg satt hjemme i stua, nesa full av snørr og hodet tett som pappa og så på “Bloggerne”. Det er utrolig hvor mye inspirasjon det er å se andre snakke om eget liv! For i det jeg så Marna – Komikerfrue.no skulle til å trene seg opp etter fødsel, skjedde det noe i meg…

Det var først når jeg kjente en intens smerte i nedre del hvor eggstokker og livmor sitter at jeg ble bekymret. i 15 intense minutter var smerten til å grine av

Hun er ei lekker dame, for all del! Hun så strålende ut som gravid og likeså etterpå, men hennes forsøk på å ta en skråstil push-up i ei stang, det fikk det til å gå en “faan igjennom meg” – aldri i verden om jeg skal bli så svak.

komikerfrue.no
bildet er lånt av Komikerfrue.no, hvor du også kan få tips til treningsprogram etter fødsel.

 

Så da satt jeg der i sofaen og tenkte at nå får jeg ta tak. Jeg er litt sånn at jeg tror ikke på å utsette ting, så da ble det joggebukse og treningsbukse på til hundenes store glede. Herfra er det ca 4,5 km til Breivika hvor Kim oppholdt seg og målet var å løpe til like nedenfor Breivikbakken (er kjent som helvetes bakken av sykkelturistene og kan nå sees i årets sesong av Kjendis 71grader nord.).

Jeg må ærlig innrømme at jeg gleder meg til å flytte til et litt mer urbant sted, hvor veien til legevakten ikke tar 1,5time på grunn av tunnelarbeid…

cof
voffene i farta, Fra venstre: Saga, Mynte og Ailo

Med godt mot gikk vi nedover grusveien, hundene fikk fem minutter løse for å gjøre nødvendig onde, før jeg koplet de på og økte tempo litt. Det gikk overraskende greit men kjente litt ubehag i øvre del av magen. Det minnet om luftsmerter, så borte var jordmors ord om “at nå er ikke tiden for å pushe når du har ubehag eller smerter”. Jeg skulle bli sprek gravid og fokuserte heller på et steg av gangen. Jeg skal til den pålen, til det huset og plutselig var jeg nederst i Breivikbakken. Ganske fornøyd med meg selv lagde jeg en skryte snap mens jeg gikk bakken opp. Kim var overrasket over hvor raskt jeg hadde “gått” dit og jeg fortalte stolt at jeg hadde løpt.

Skjermbilde 2017-03-22 kl. 18.01.03
Den glade løperen…

Så kom blodtrykksfallet, jeg ble ordentlig uvel og måtte sette meg ned. Kim så litt bekymret på meg og kjørte meg hjem. Han måtte fore hundene for jeg var våt og kald og litt uvel nå. Ubehaget i magen hadde blitt til smerter. Igjen tenkte jeg at det var ikke noe å stresse over, luftsmerter er fryktelig vondt men ikke farlig. Det var først når jeg kjente en intens smerte i nedre del hvor eggstokker og livmor sitter at jeg ble bekymret. i 15 intense minutter var smerten til å grine av og Kim forlangte at vi skulle ringe noen. Søsteren min er dreven sykepleier og ble et naturlig valg, men da hun ikke svarte ringte vi legevakten. Nå var jeg oppriktig redd for “lille”-hva hvis, enn om??

 

På telefonen møtte vi på en trivelig sykepleier. Hun lyttet og tok meg på alvor og kort tid etter ble vi oppringt av legen. Jeg forklarte igjen hendelsesforløpet og uttrykte at det minnet mye om luftsmerter, men at jeg likevel følte meg utrygg. Han ville gjerne undersøke meg, så kort tid etter satt vi i bilen på vei til Ørnes. Jeg må ærlig innrømme at jeg gleder meg til å flytte til et litt mer urbant sted, hvor veien til legevakten ikke tar 1,5time på grunn av tunnelarbeid. På en måte tror jeg Kim skulle ønske veien var kortere også, for luftsmerter i magen gjør at lufta etterhvert må få komme ut.. Det ble en luftig tur, for å si det mildt…

sdr
Svartistunnelen er stadig under utbedring, Ørnes tar normalt ca 50minutter…

 

På legevakten møtte vi en veldig hyggelig dansk lege. Også her følte jeg meg veldig godt ivaretatt. Etter litt tester og undersøkelser viste det seg at jeg har urinveisinfeksjon. Så mine smerter var trolig en kombinasjon av urinveisinfeksjonen og luftsmerter. Og glad var jeg da vi kunne starte på hjemturen, men kun en oppstart av antibiotikakur – “Lille” er fortsatt der “Lille” skal være <3

URINVEISINFEKSJON  (UVI) forekommer hos 10-15% av alle kvinner (like hyppig hos gravide), hos gravide kan 2-5% oppleve en asymptomatisk bakterieuri – som vil si at du kan ha urinveisinfeksjon uten sviende vannlating og det som er typiske symptomer. Det er viktig å vite at hos gravide skjer det mye oftere en spredning fra blærekatarr til nyrebekkenbetennelse! OBS! Ubehandlet kan urinveisinfeksjon hos gravide føre til for tidlig fødsel og fosterskader. LES MER på NHI.no

mde
heldigvis er UVI lett å behandle 🙂

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.