Er det hvor vi bor som teller?

I familiene er jeg nok kjent som rastløs, impulsiv og som ei urokråke. Hele livet mitt har jeg flyttet rundt om i landet, uten helt å vite hva jeg har søkt etter.

Jeg tror at vi skaper vår egen lykke. Det er ikke noe vi kan jakte på eller sitte å vente på at skal komme til oss

Når vi skulle flytte fra Nord Norge var det ulike reaksjoner, noen ble lei seg, en eller to ble oppgitt og kanskje litt sint, andre ble kjempe glade. Likevel er det spesielt en ting som ble sagt som jeg synes det lå mye omtanke bak. Vår nabo sa til meg, “jeg synes dere er tøffe nok til å ikke bare bo på en plass for å bo der”. For meg er det kanskje litt det det handler om. Hvorfor bare bo for å bo, tilhørigheten har ofte ikke med plassen å gjøre men med hva og hvem vi har rundt oss.

bdr
Fra venstre, mitt søskenbarn Joachim, meg og vår farmor <3
cropped-img_20160803_133339.jpg
Jeg og Mynte nyter utsikten

Jeg har mange fine mennesker rundt meg her nord – ikke tvil på det!  Jeg er jo tross alt ei farmorjente med hjertet hos familien, men det ble ikke nok. Vi mennesker bruker så store deler av livet til å arbeide, at hva jeg gjør ofte spiller en stor rolle for hvordan jeg trives. Mannen min som jeg har valgt å dele livet mitt manglet mer enn bare en fast jobb, han flyttet fra det som var sitt og ble med meg. Det har gjort det ekstra viktig for meg at vi begge to opplever å ha gode hverdager.

Så nå flytter vi igjen. Bare 6måneder etter at vi forlot Oslo for å bo mellom fjellene

Jeg opplever at jeg er redd for å tråkke noen på tærne når jeg skriver at hjemmesykepleien ikke er drømmejobben min. Både med tanke på de menneskene jeg har jobbet for og sammen med. Men dette handler jo ikke om andre enn meg og min mann og hva vi ønsker med vårt liv. Jeg tror at vi skaper vår egen lykke. Det er ikke noe vi kan jakte på eller sitte å vente på at skal komme til oss. Lykken finnes i alt vi gjør og selv om det for andre kan virke som jeg er impulsiv og rotløs har jeg hatt et liv fult av opplevelser. For et år siden, på akkurat denne tiden var jeg på tur opp på Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Jeg har ridd inn villhest i Australia, jeg har flydd helikopter så tett på tretoppene at hjertet gjorde salto, jeg har fått være en del av noe større -som soldat i Afghanistan. Jeg har skapt min egen lykke og min helt egen historie gjennom å være nysgjerrig på hva livet kan tilby.

cof
JEG LIKER Å TRO AT VI ER VÅR EGEN LYKKE SMED – malt på kjøkkenskapet 

Vi kan bo hvor som helst, men et hjem skaper vi når vi er der vi vil være i livet

-Vivian-

IMG_20170310_193720_004
Bjærangfjorden, helt i enden bor vi enda noen uker – mellom de mektige fjellene. 

Så nå flytter vi igjen. Bare 6måneder etter at vi forlot Oslo for å bo mellom fjellene. Jeg kommer til å savne fjellene, naturen og familien. Men å lage mat, gå på tur, telte – det kan jeg gjøre over hele landet -og utenfor egne landegrenser. Vi kan bo hvor som helst, men et hjem skaper vi når vi er der vi vil være i livet. Denne gangen reiser jeg hjem, sammen med familien min for å se om det er slik at vi ofte finner tilbake til der alt startet…

 

4 kommentarer om “Er det hvor vi bor som teller?

  1. Jeg ønsker dere alt godt der dere skal bo og skal skape et hjem. Dere er unge og kan følge drømmer 💕 Håper du fortsetter med bloggen så vi kan følge dere videre i livet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.