Det slemme “jeg-et”

Noen ganger kjenner jeg at jeg er min verste fiende. Ingen er så kritisk til meg, som jeg. Ingen kan finne på å si så mye stygt til meg, som jeg…

På lårene og rumpa er musklene byttet ut med fett og et utall cellulitter

Ettersom kroppen vokser kjenner jeg at det å være Vivian blir stadig vanskeligere. Borte er bicepsen til fordel for noe som minner sterkt om grevinneheng. Magen minner meg ikke om at jeg er tidlig i graviditeten, men mer som om jeg snart er klar for å kalve! På lårene og rumpa er musklene byttet ut med fett og et utall cellulitter.  Og folk kan si hva de vil men cellulitter stammer fra fett, så enkelt er det.

cof
Et fortvilt øyeblikk i et prøverom med speil på alle sider…

 

“Men du er jo gravid!!!”. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått den responsen. Like ofte hører jeg “Du er jo så fin, du kler å være gravid”. Det er ment så godt fra senderen, men jeg som mottaker klarer ikke å se det! Siden jeg ble gravid har fokuset flyttet seg fra alt jeg kan og alt jeg klarer, til alt jeg ikke lenger kan og til alt jeg savner å gjøre og som jeg mener jeg burde ha klart! Janteloven sitter nærmere hjertet nå enn før og ofte sier jeg “Jeg er gravid, ikke syk”.

Jeg tenker på opptaket til Krigsskolen og tenker at dette er litt som et langt større opptak

Det er ikke bare vondt å være gravid. Å få se lille på ultralyd, høre hjertelyden eller planlegge navn og hva som kommer etter graviditeten gjør at jeg finner glede i å bære frem barnet vårt. Andre dager igjen kan det føles nesten uholdbart! Da kjenner jeg savnet etter å føle meg fin, føle meg opplagt og bare noe så enkelt som å ha kontroll over egne følelser! Jeg savner også overnattingsturer, gleden av å bære tung sekk, lange turer med hundene og overskudd til å gjøre akkurat det jeg vil. Jeg blir ofte minnet på hva jeg må gi slipp på, som når jeg skal løfte tungt og kjenner ubehag i magen, når jeg skal løpe og ender opp med intense magesmerter og når pushupsene som gikk lett til 20 er nå ned på kne etter de tre første…

41,1% er fullført av svangerskapet. PregLife appen hjelper meg med å finne motivasjon når jeg synes dagene er lange. bare 58,9% igjen. Jeg tenker på opptaket til Krigsskolen og tenker at dette er litt som et langt større opptak. Et laaaangt opptak, hvor jeg får “plassen” som mamma om jeg gjør mitt beste i utvelgelsesprosessen (graviditeten)….

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.