Hjem er ikke lenger hjem…

Etter noen herlige dager i Trøndelag har vi etter 12 timer på veien endelig kommet hjem igjen. Det rare er at nå føles det å si hjem helt annerledes…

Kim og jeg snakket om hvor vi gledet oss til å komme hjem, når vi satt på ferga på tur over til Jektvik. Det var da jeg innså at dette er siste gang jeg reiser hjem til Jære! Neste gang jeg vender nesa mot Trøndelag er det for å reise hjem til Skogn. Det føles rart og godt på samme tid. Å bo her nord har vært et eventyr jeg aldri ville vært for uten. Det er vanskelig å vite hvordan ting er før det er prøvd og nå slipper vi å lure på hvordan det ville vært.

Kjøkkenet er lite og nett og sikkert fra 70-tallet

Jeg og Kim fikk komme å se huset vårt hos huseierne som fortsatt bor i huset. Det ble et utrolig koselig møte hvor det både ble servert noe godt å drikke og deilig gjærbakst. Praten gikk utrolig lett og jeg tok meg i å tenke at det er litt trist at disse to flytter, jeg tror vi hadde gått godt overens. Men kanskje ikke om vi bodde i samme hus 😉

cof
Et glimt av badet

Etter litt brus og kanelsnurrer som det ble for min del, startet vi på omvisningen. Badet er lite men ser veldig bra ut og plassen er godt utnyttet. Det er godt å vite at badet er oppusset og dermed ikke noe vi trenger å utbedre. Stuen er liten om vi sammenligner med den vi har nå, men den er lys og lett og det er plass til både spisestue og sofakrok. Jeg lot idè-myldringen starte i hodet og banket lett i veggen mellom stue og kjøkken. Det var ingen bærevegg, noe som betyr at det er mulig å lage en mer åpen løsning inn mot kjøkken og få litt større rom-følelse.

cof
Stue sett fra fire vinkler
cof
nærbildet av stua. Fargen er grå med lilla skjær. 
cof
kjøkken, lite og sjarmerende. 

Kjøkkenet er lite og nett og sikkert fra 70-tallet. Samtidig er det ikke noe jeg trenger å haste med, for den største gleden av dem alle er at det er OPPVASKMASKIN 😀 Åååå, 7mnd uten oppvaskmaskin er snart forbi – for en glede!!!

cof
trappa opp til 2.etasje

Etter å ha sett første etasje gikk vi ned i kjelleren. Den er hva jeg vil kalle helt basic, men det helt klart mulig å få til en veldig god vaskekjeler og en bod for oppbevaring der nede. Jeg likte det jeg så og tenke med meg selv at dette er et lite men praktisk hus med mange løsninger. Så gikk vi opp den gamle trappen med rødt gulvbelegg på tur opp mot andre etasje, Trappen knirker litt, slik den skal i gamle hus. Der oppe var det tre soverom som alle drømmer om en ny start. Litt sprekker i taket og i tapeten hører med og er overkommelig arbeid. Og innimellom iveren for å starte på alle planene kjenner jeg en liten på skuldra som danser i glede over at huset ikke er større…

cof
Et av de tre soverommene

 

MEN FØRST – Det er en stor hage på tomten og denne tenker vi å gjerde inn. Ikke for å unngå å bli kjent med naboene, men hundene våre trenger å ha et sted å løpe nå når det er en lang tid med båndtvang. Og det betyr mye å legge tilrette for et lettvint hundehold, med inn-gjerdet tomt og ordentlig hundegård blir det mer overskudd det som betyr noe – å bruke tiden på det vi har lyst til, sammen med hundene <3

cof
Har begynt å tegne ny hundegård, mer om denne kommer senere. 

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.