10 gode flytte tips

Visste du at jeg er en samler? Jeg haaaater å kaste ting og ser nytten i ALT for mye! Det gjør fysisk vondt i meg å kaste ting og elsker muligheten til å kunne kjøpe, selge eller gi bort brukte ting og gjenstander. Finn.no og facebook sine salgs-sider har blitt mine venner.

Å være en samler kan oppleves som en stor utfordring når det kommer til flytting, men siden jeg har flyttet 17 ganger i mitt liv, hvorav 14 ganger er i løpet av de 15 siste årene, så har jeg lært en del ting. Der i blant har jeg sett flyttekasser blitt flyttet på mange ganger uten noen gang å ha blitt åpnet.

edf
Dette buret flytter seg ikke
edf
Det er helt utrolig hva som går inn i en liten kassebil type Postbil

10 FLYTTETIPS

  1. Planlegge

Begynn i god tid, 6 uker kan virke mye men det tar tid å pakke en bolig, finne flyttebil, leie bil, planlegge utvask (skal du gjøre det selv eller leie inn noen), ordne med forsikringer og gå gjennom alle tingene. Nøkkelen ligger nemlig i hvordan du pakker og organiserer i forkant av flyttingen.

Valg av flyttebyrå kan være vanskelig og det er stor variasjon i prisene. Mitt tips er å benytte mittanbud.no

 

      2. Kast, selg eller  gi bort

En dag får det kanskje verdi? Har det ikke verdi nå, så er det stor sannsynlighet for at det ikke har verdi i fremtiden. Det finnes da tre alternativ:

  • Kast det!
  • Gi bort
  • Selg – mange ser verdi i det du ikke lenger trenger

Jeg stiller meg selv noen spørsmål; har jeg plass til det? Hvor skal jeg ha det? Er svaret boden eller kjelleren? Velg noen av alternativene over, for så lenge det ikke er verktøy eller tilsvarende blir det trolig bare stående der til det er glemt.

 

cof
Flytting er ikke gøy, men gjør du en god jobb i forkant blir det lett når du kommer inn i ny bolig

 

  3.  Skaffe bananesker

Bananesker er gull verd når du skal flytte. De er gratis og om du drar rundt i butikkene er det raskt å samle så mange at du slipper å kjøpe. I tillegg tåler de mye vekt og har en grei størrelse. OBS! Kjøkkenmaskiner av størrelsen Kenwood, får ikke plass i disse, så noen kjøpte esker kan komme godt med.

OBS! sjekk også salgsteder som finn.no – mange gir bort flytteesker og da er det lekende lett.

 

      4.   Vektfordeling

Flyttebyråene ønsker ikke at eskene skal veie mer en max 25-30kg. Bruk gjerne de største eskene til lette ting og de små eskene til det som er tungt, eksempel veier en hyllemeter med bøker ca 30kg. Ikke pakk i poser, unntaket fra reglen er klær, de kan pakkes i stødige sorte søppelsekker. Ellers, bruk hva du har, kofferter og bager gjør susen.

 

       5. MERK flyttegodset

På esken skal det stå hva den inneholder, eks.: Glasstøy, kontor, sengetøy. Deretter lønner det seg å skrive hvor esken skal; kjøkken, stue, kjeller o.l.  Velger du å benytte flyttebyrå har mange en “dør til dør” løsning, som vil se de bærer eskene på bil og av bil i de rommene eskene skal.

 

      6. Klær i stedet for bobleplast

For å spare penger bruk håndduker, laken og andre klær for å pakke ned glasstøy og servise. Da slipper du å kjøpe inn bobleplast, det er både økonomisk og bra for miljøet.

 

     7. Bruk opp det du har!

Du har kanskje fulle matskap slik som jeg og Kim?  Nå er det lurt å prøve å tømme fryser, kjøle- og matskap så du slipper å kaste eller frakte med deg for mye matvarer. Det samme gjelder skjønnhetsartikler som shampoo, såpe m.m.

 

       8. Utvask

Du kan spare mange kroner på å ta utvasken selv, men igjen er selve flyttingen strevsom og det kan være godt og trygt å benytte noen som vet hva som skal til. Bestill i god tid!

Jeg fant et godt tips på tjenestetorget.no om nettopp dette temaet. Når du eller vaskefirmaet er ferdig med utvasken er det lurt å ta bilder av hele boligen. Da har du bevis om det skulle bli problemer senere. For de som leier anbefales det også å ta bilder av boligen du flytter inn i. Kjøper du skal flyttevask godkjennes av kjøper FØR overtakelse.

cof
Starten av noen som ble en full stue, satt i system

 

     9. Lag system

Pakk med struktur, samme tema i samme boks som min mann sier. Har du en reol du tenker å sette opp igjen, pakk ned denne for seg. Pyntegjenstander i en boks, servise i en boks osv. Det er også lurt å stable flyttegodset på en plass. Vi har valgt å bruke stuen fordi det er stor plass og vi har oversikt til en hver tid hva som gjenstår. Dette gjør det også mulig å vaske ut av rom og etasjer fortløpende – noe som gjør at ihvertfall vi har sett lyset i den andre enden av tunnelen.

OBS! legg til sides det du trenger for en stund fremover og pakk dette i en egen bag. Eks. har jeg klær for en uke, toalettsaker, PC o.l. i en egen koffert som jeg pakker helt til slutt/tar med i egen bil. Dette fordi det kan være litt kaos i starten og det er ikke sikkert du finner eller pakker opp alle eskene med en gang.

 

     10. “PAPIR ARBEID”

Si opp TV, Internett, strøm og andre ting knyttet til din bolig, helst 1.måned i forveien.   Selger du huset må husforsikringen vedvare til overtakelsesdato. Innboforsikring må flyttes til ny bolig. Ettersending kan ordnes av Posten, om du ikke har andre som kan bistå deg med dette.

Når du har flyttet MELD FLYTTING til Folkeregisteret (eller Posten) senest åtte dager etter at du har flyttet.

 

sdr
IKKE gi opp – du KLARER DET!

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “10 gode flytte tips

  1. Skal ta med tipsene Vivsi:) Jeg slår ikke din flytterekord, men det er et mas uansett:) God tur til nytt hjem!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.