Trollskog og utsikt på Høgkammen

En ekte gråværsdag er kanskje ikke hva de fleste betegner som en turdag. Likevel kan ruskevær med vind og sludd, bli riktig så koselig om du tar turen gjennom trollskogen opp til Høgkammen.

Vi startet med utgangspunkt fra Levanger og fulgte E6 noirdover mot Bjørga. Når du ser en stor rasteplass på din venstre hånd, er du straks fremme. Bare en skarp høyresving før du svinger opp til høyre hvor du kan se en parkeringsplass. Denne er laget for de som ønsker å ta turen opp til Høgkammen, eller andre topper i området. Vi parkerte der, og måtte gå mellom noen hus opp til et kryss. Jeg hadde med meg Saga og mamma hadde med seg sine to, Hekla og Laima og det var nesten ikke tid for å se seg om med tre ivrige hunder klar for tur.

sdr
Jeg peker på parkeringsplassen, avkjørselen er litt lengre til høyre.

Vi passerte husene og kom til krysset og så skiltet som viste veien videre.  Vi svingte til venstre og gikk gjennom ei grind før vei ble byttet ut med sti. Fra parkeringsplassen og til porten tar det ca 5 minutter å gå og innenfor porten kan du velge å følge traktorvei eller sti. Selv valgte vi stien opp til høyre. Terrenget var delvis bratt og terrenget var kupert. Mens jeg gikk mellom trærne og balanserte på steinene, tenkte jeg at dette var en ypperlig tur for tantebarna. For hva er vel morsommere enn en ekte trollskog, med kriker og kroker og stadig nye impulser?

 

edf
vil du ta stigen
edf
eller følge stien og gå rundt?
edf
For den lekne er dette en arena for fantasien
edf
Det er lett å følge skiltingen opp til Høgkammen
sdr
En liten bekk gjorde nytten for tørste hunder
cof
Laima og Hekla – Belgisk Fårehund, Tervuren
edf
Saga, Alaskan Malamute

Det er ca 1,6 km opp til Høgkammen som ligger 168 m.o.h. er en flott tur for både store og små, så lenge du ikke er avhengig av barnevogn. Kanskje vil det være utfordrende med bæremeis også, men alt går med to sterke bein til å bære. Turen er kupert og tidvis bratt, noe som innebærer at pulsen stiger på tur opp og lår-muskulaturen får jobbet med bremsen på tur ned. Men selv om terrenget er lekent er det en ganske lett tur. Jeg likte spesielt godt at det var mange benker å se hele veien opp, så om minstemann blir sliten kan disse være “bensinstasjoner” om du er lur og har noe godt på innerlomma. Plutselig blir turen en lek og trøtte ben glemt.

edf
Det er mulighet til å velge to ulike stier opp til toppen
edf
Sti
edf
eller traktorvei.

 

Det var flere utsiktpunkter på tur opp og jeg kan se for meg at på godværsdager er dette et sted det virkelig er verd å ta med kamera. Vel oppe på Høgkammen følte vi oss veldig velkommen. Der var det ordnet med benker mellom trærne, sitteunderlag og utsikt.  Vi fikk mulighet til å skrive navnet vårt i to ulike bøker, som kan bekrefte at du har tatt turen. Den ene postkassen var for “10 på Topp Verdal” og den andre er stedets egen bok.

cof
Tåka lot oss ikke se så mye fra Høgkammen
sdr
Men dette diktet var verd å få med seg
sdr
og så er det litt stas når vi kan dokumentere at vi har vært der.
sdr
Tålmodige hunder i snøvær
edf
Utsikt fra det første utsiktspunktet – før tåka kom.

 

Jeg og mamma hadde planlagt å gå opp til Leklemsvatnet, men etter å ha nytt en varm kopp te og noen skiver oppe på toppen bestemte vi oss til å spare turen til en annen dag. Mens vi spiste mat kom nemlig tåka sigende og i stedet for å gå hele turen uten å kunne nyte utsikten, sparte vi den like gjerne til senere. Det er fint å ha noe å glede seg til også. Hvis du ønsker å gå litt lengre enn de totalt 2,8km, er det mulig å kombinere turen med Månetoppen og Leklemsvatnet, og for deg som liker geocaching  eller historie er Olstolen også verd å gå innom.

sdr
Vi krysset traktorstien på tur hjem
sdr
og valgte stien som tok oss gjennom skogen.
sdr
Saga storkoste seg
bdr
og det gjorde vi også! 😀 

 

TAKK FOR TUREN!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.