Klarer du å gjette kjønnet?

En fantastisk fødsellege tok i mot oss på Levanger sykehus, når bekymringene rev i kroppen. Hennes trygge væremåte og oppriktige interesse fikk skuldrene til å senke seg. Vi snakket litt, før hun så på meg og spurte; er det en liten herremann eller frøken inni magen? Jeg fortalte som sant var at det hadde ikke Lille ønsket å vise oss. Hun sa at vi først skulle sjekke alle de viktige tingene og så ville hun se om hun kunne finne svaret

Torsdag fikk jeg magesmerter og blødninger. Jeg hadde allerede begynt på kur for urinveisinfeksjon og kjente jeg ble veldig bekymret. Det var på nattevakten, natta før at kynnerne kom stadig hyppigere. På morgenkvisten meldte magesmertene seg og det gav seg ikke utover kvelden. En venninne stilte spørsmålstegn ved at jeg også gikk nattevakter, nå som jeg var gravid og jeg begynte å sjekke dette ut.

Et Google søk: “Gravid, nattevakt” gav mange treff.

 

Arbeidsmiljøloven sier:

Nattarbeid og anna ulagleg arbeidstid:

Gravide treng mykje søvn. Undersøkingar av kvinner med nattarbeid viste at dei gjennomsnittleg fekk mindre søvn per døgn enn kvinner med arbeid på dagtid. Nattarbeid er ei belastning både for menn og kvinner, men gravide er særleg utsette for å få problem med slikt arbeid.

Skiftarbeid og forskjellige ordningar med ulagleg arbeidstid kan gi tilsvarande problem.

 

Norsk Helseinformatikk: 

En studie fra Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) bekrefter at nattarbeid har effekt på svangerskapet.

– Flere studier viser en sannsynlig økt risiko for å oppnå uønsket svangerskapsutfall ved å jobbe nattskift. Det er viktig å vite at man bør ta hensyn til dette, men det er vanskelig å si mye om grunnen, sier Anthony S. Wagstaff ved Statens arbeidsmiljøinstitutt.

 

Etter å ha lest dette ble veldig bevisst på at det slett ikke er anbefalt å jobbe nattevakt, når man er gravid. Kroppens reaksjon bekreftet dette og jeg kontaktet min nærmeste sjef for å høre om muligheter for tilrettelegging. Jeg ble møtt på en fantastisk fin måte og jeg har nå ikke lenger noen nattevakter på mine arbeidslister. Det er jeg utrolig glad for! Samme kveld ble magesmertene verre og jeg kjente på den trykkende redselen.

Jeg opplever at jeg er vant til å presse meg og tåler godt å ha smerter, men denne smerten innebærer så mye mer. Den lille i magen er enn så lenge bare mitt ansvar og det er mine valg som påvirker Lille… Det var ekstra godt å få komme til sjekk på Sykehuset og det hele endte jo opp som en gledens dag. En infeksjon hadde forårsaket blødninger og smerter, men det kan behandles. For mens fødselslegen gjorde sine mål på Lille fikk far se den nydelige kroppen bevege seg <3 Alt så bra ut og Lille vokser som Lille skal!

Nå hadde legen utelukket at det var noe galt og begynte å se om det var klitoris eller penis hun så….

cof
Delikate muffins ble bakt for å avdekke nyheten til familien
cof
Klarer du å gjette kjønnet?

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

cof
Inne i magen vokser ei frisk lita jente <3

 

Og selvfølgelig måtte vi kjøpe noen babyklær i etterkant…. SÅ STAS Å ENDELIG VITE!!!

 

cof
Kim valgte dette antrekket <3
burst
Og hvem andre enn jeg – naturelskende blivende mamma valgte vel dette? :p

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.