TUR TACO

Himmelen har åpnet seg og tåka ligger tett rundt fjellene. Inne på kjøkkenet er det lunt og godt, en behagelig måte å tilberede turmaten på. For med TURTACO gjøres det fleste forberedelser hjemme på kjøkkenet.

OPPSKRIFT I INNLEGGET

I går kveld ble det bråbestemt at vi får følge på utflukten vår. Min søster Sølvi og hennes mann og barn pakker like godt tursekken og blir med oss. Før vi la på sier min søster;   -kan ikke du lage den turtacoen din? Det er klart jeg kan! TurTaco er enkelt og godt og passer for de aller fleste!

VIVIANS TURTACO

1) Løk og paprika brunes lett

cof

2) Stek kjøttdeigen, bland inn krydder (jeg bruker to pakker, en sterk og en vanlig) og hell over en boks med hakkede tomater + løk og paprika.

Kresne barn? Kjør tomatene, løk og paprika med stavmikser før du heller over kjøttet – blir en deilig og fyldig tomatsaus.

sdr
mos med stavmixer
cof
bland kjøtt og krydder, hell tomatsausen over kjøttdeigen

3) Hell så over en boks mais. La putre til i ca 10min. (vi droppet mais, da barna ikke er så glade i det. ta gjerne en boks eller hell av væsken og pytt i pose). Avkjøles og helles i dobbel plastpose.

4) Rasp ost eller kjøp ferdig

5) Ta dobbel plastpose på rømmen

6) Hakk salat eller ta med ferdigpose

7) Ta med lefser (shell går også, men greit å beholde pappen på de). Skal du til bålplass kan du ha de i folie og varme på stein.

Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn.
§ 8-2. Bruk av ild utendørs
Med unntak av brenning som nevnt i annet ledd er det i tidsrommet 15. april – 15. september forbudt å gjøre ild i eller i nærheten av skogmark uten tillatelse fra kommunen. Kommunestyret selv kan gjennom lokal forskrift fravike dette forbudet dersom lokale forhold tilsier det. Les hele forskriften

8) Så er det bare å varme opp kjøttdeig og stek lefsene lett i panna og voila du har verdens beste og enkleste turmat!

sdr

OBS! husk å ta med pose til søppel 😉

 

Mer om turen får du på søndag 😀 

  • hovedbildet er lånt av treningsforum.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.