Anmeldelse – Brygga Restaurant

BRYGGA RESTAURANT ligger nettopp nede ved brygga på Levanger. På solværsdager kan man nyte maten ute til en behagelig blanding av måkestøy og duren av båtmotorer. Rett nedenfor lokalet ligger nemlig gjestebrygga klar for sommerens turister. Inne i lokalet er det lyst og trivelig som vi trøndere liker å si det. Nettsiden deres bevitner om at kompetent kjøkkenpersonale og en godt sammensatt meny.

Jeg og Kim hadde booket bord i forkant og gledet oss stort til å teste Levanger sitt nye tilskudd til utelivet. Vi kom inn døra hvor vi kun venter en kort tid før en hyggelig mann kommer oss i møte. Et kompliment til den gravide ble et verdsatt førsteinntrykk, før det blir ryddet klart er bord for oss innerst i lokalet. Bord for to ved vinduet er absolutt ikke å forakte. Selv om vi satt blant mange følte vi at vi kunne snakke uten å dele samtalen med andre gjester. Akustikken var noe høy, men ikke videre plagsom.

edf
Brygga har lagt til små detaljer som setter et eget preg på Restauranten
edf
Med utsikt mot brygga
cof
Gjestebrygga ligger rett utenfor lokalen
cof
Lyse og trivelige lokaler

Menyen ble lagt frem og viste oss fire stødige alternativer. Litt skuffet var jeg likevel, da denne menyen slett ikke stemmte overens med den vi fant på nettet. Ingen treretters eller dessertmeny var tilgjengelig. Nå sto valget mellom buffé, Fiskesuppe, biff og en real burger. Ingen tvil om at buffén fristet, men langt over halvparten bestod av gravet og speket kjøtt og fisk. Valget faller på biffen og vi så oss rundt etter noen å bestille hos. Det tok lang tid og ingen viet oss noe særlig mer oppmerksomhet. Det begynte å gå opp for oss at vi kanskje måtte bestille ved baren. Kim gikk for å bestille for oss men kom tilbake kort tid etter «de er tom for biff». Hæ, sier jeg? Har de fire retter på menyen og er tomme for biff? Hvordan er det mulig??

Snapchat-101667365

 

Jeg ser ned på menyen igjen. Fiskesuppen er bassert på gravet fisk, bufféen er spekemat og annet som ikke er egnet for gravide og det eneste alternativet som gjenstår er burger. Ikke helt det vi var ute etter når vi skulle ut å spise på finere restaurant… I et kort øyeblikk vurderer jeg å bare forlate stedet, men det er ikke mange alternativer i byen og ikke er jeg særlig keen på å dra hjem å lage middag når vi først er ute for å spise. Vi bestiller en burger hver og gledet oss på mat. I mellomtiden får vi litt brød og smør. Velsmakende brød som gjør seg godt med en klatt ekte smør på toppen. Det roer sulten en stund mens vi venter.

Etter en stund kommer den ene servitøren og informerer at det er vår mat som står for tur nå og at den blir servert om kort tid. Jeg smiler av denne lille ekstra servicen. Kort tid etter kommer en delikat anrettet burger på bordet. Det er forfriskende å få den servert med en blanding av vanlig pommes frites og en variant av søtpotet fries. Jeg skjærer en bit av burgeren og hjertet synker et hakk når jeg innser hva jeg har glemt. Jeg ser litt fortvilet bort på Kim og informerer om at jeg ikke kan spise burgeren som er stekt medium og er helt rød i midten. Heldig for meg er mannen en gentleman og betjeningen kjenner hva god service er, så burgeren med tilbehør kommer tilbake varm og gjennomstekt.

edf
Delikat anrettet burger, manglet bare litt saus eller dressing til poteten
cof
Cheddar, bacon, coleslaw og frisk salat gjorde burgeren til en deilig smaksammensetting

Smaken var det ingenting å si på, skulle jeg ha ønsket meg noe så skulle det gjerne vært servert litt dipp til friesen og vært tilgjengelig salt og pepper på bordet.

 

ROS

  • Godt kjøtt, perfekt stekt bacon og en coleslaw som skilte seg litt ut fra det vanlige
  • God service og hyggelig personale
  • Trivelige, lyse lokaler med fin beliggenhet

 

RIS

  • Det manglet noe å dyppe potene i, som gjorde at friesen ble litt overflødig.
  • Med fire retter på menyen forventes det at alle er tilgjengelig
  • Informer gjerne gjestene om hvordan bestillingen utføres
bdr
Alt i alt hadde jeg og Kim en god opplevelse på Brygga Restaurant, men neste gang forventer vi å få smake på biffen og med en himmelsk dessert å avslutte kvelden med.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.