Pupper er farlige greier

Jeg hakket tenner, svettet ut sengetøyet og kjente meg stiv og støl i hele kroppen… Det var natt til lørdag at kroppen ikke lenger spilte på lag. Jeg kom meg gjennom natten med vesla vekselvis hengende på puppen, men følte meg stadig verre.  Kim måtte gjøre mer og mer av stell og raping med vesla etterhvert som den nye dagen meldte seg. Jeg tok paracetamol på sengekanten i håp om å bli i litt bedre form…

Når Kim gikk ut for å ivareta hundene lå jeg og vesla igjen i sengen. Jeg byttet på å fryse og svette og kviet meg for å stå opp. Så hørte jeg et lite bulder i under dyna. Vesla hadde levert morgendagens pakke og det var bare å komme seg opp av senga. Jeg krøp ut av sengen og løftet vesla på armen. I det jeg la henne på stellebordet kjente jeg ett akutt behov for å tisse, jeg knep alt jeg maktet mens jeg og vesla fortet oss ned trappen til badet. Kroppen samarbeidet slett ikke, men heldigvis hadde jeg enda slike sexy sykehustruser med bleie i på meg…

Jeg fant frem termometer  og fikk raskt en forklaring på frostnatten og følelsen av stive ledd og muskler. Jeg tok Paracet og håpte den skulle ha effekt på feberen, men en time etter hadde temperaturen steget igjen. Jeg valgte å ringe på sykehuset på barselavdelingen, for å høre hva de anbefalte. Vi kom frem til at det trolig var tette melkeganger og jeg fikk god veiledning på telefon. Jeg håndmelket, la henne til, dusjet varmt og mannen dro å kjøpte pumpe. Likevel steg temperaturen. Paraceten hadde ikke særlig effekt og klokken 15.00 var temperaturen 39,5.  Jeg følte meg skikkelig dårlig da min søster kom innom. Vi gjorde et forsøk på pumping og massasje men nå var brystene begynt å få røde områder og jeg valgte å ringte barsel på ny. Etter å ha forklart hva som hadde skjedd, fikk vi komme med en gang og det ble raskt bestemt at jeg skulle legges inn. Jeg fikk antibiotika intravenøst samt væske, da temperaturen steg til 40,6. De slet med å stabilisere temperaturen og det ble vurdert andre ting, men ingen funn.

IMG_0134
pumping pågår… ikke sliten…

 

 

BRYSTBETENNELSE (mastitt)

oppstår ofte et par uker etter fødsel

vanlige symptomer: melkespreng, smerter i brystet, hard, rød og hoven hud, mange får feber, frysninger og hodepine

uten behandling kan du utvikle abscess (en ansamling av puss i et hulrom inne i brystet), kjennes som en kul inne i brystet

Mer om brystbetennelse kan du lese om på NHI.no

 

 

IMG_0173
Ekte kjærlighet <3

 

dav
gode snille og hjelpsomme pappa <3

Med over 40 i feber var selv det å sitte oppreist svært krevende og i tillegg skulle pumpe brystene var virkelig hardt arbeid. Etter pumping som slett ikke var vellykket gjorde jeg et ærlig forsøk på håndmelking i dusjen, men kroppen samarbeidet ikke og jeg klarte ikke å tenke på annet enn å finne senga igjen. Kim bar vesla til og fra når hun skulle ammes, jeg hadde alt for høy kroppstemperatur til at hun kunne ligge inntil meg. Innimellom frøs jeg så at to dyner og ett pledd ikke var nok, det måtte varmeposer til for å stoppe tennene fra å løpe løpsk i munnen på meg.

Det hele begynte å snu da en fantastisk jordmor satt sammen med meg i over en halv time og masserte brystene mine mens jeg pumpet meg. Litt etter litt myknet de opp og jeg kunne kjenne at klumpene forsvant litt etter litt. Endelig klarte jeg å se lyset i tunnelen. Å amme vesla betyr enormt mye og selv med mange hinder på veien føltes det ikke som et alternativ å gi seg.

IMG_0144
<3

 

fem dager på sykehuset ble det, før infeksjonen var under kontroll. Det viste seg at antibiotikaen jeg hadde fått ikke drepte bakteriene og jeg måtte over på penicillin for å komme i mål. Etter mange opp og nedturer, mye tårer og dårlig TV fikk vi endelig lov  reise hjem med vesla.

dav

TUSEN TAKK for hjelp, råd og veiledning fra fantastiske ansatte på Barselavdelingen ved Levanger Sykehus <3

2 kommentarer om “Pupper er farlige greier

  1. Sånn kan det gå. Uheldigvis for deg, men godt du kom deg igjen med amminga inntakt 🤞🏻😊

    1. Ja, veldig glad for at jeg fortsatt ksn amme 🙂 selv om jeg strever litt med å øke nok for vesla så må innimellom hente frem litt nan 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.