Fra bolle i ovnen til bolledeig

Jeg står i speilet og studerer kroppen min. Magen ser ut som en slapp ballong, rumpa er slett ikke spenstig lengre, puppene ruver som to fjell og strekkmerkene lyser mot meg.
Jeg gjør et forsøk på å holde inn magen og får med ett litt mer midje, men den slappe ballongen – den henger der…

Før fødsel ble jeg fortalt gjentatte ganger at jeg kom til å føle meg så slank etter fødsel. Det fikk meg til å glede meg, for jeg hadde det de kaller fødeansikt de siste ukene før vesla kom. Hoven og pløsette i huden, valker på halsen og øyne som nesten forsvant når jeg smilte. Ble det bedre rett etter fødsel? Nei! jeg hovnet opp om mulig enda mer og følte meg verken slank eller smekker. Det jeg derimot satte pris på var å kunne ta på skoene mine selv, uten å holde pusten.

Da vi kom hjem hadde magen trekt seg sammen litt mer og jeg fant frem mine egne jakker. De største i Large måtte jeg jo kunne bruke nå?
Jeg sto å holdt i hver ende av glidelåsen og innså forskrekket at endene ikke møttes… ikke noe galt med jakken, men magen var i veien. Jeg skal innrømme at barseltårene fikk fritt spillerom et øyeblikk. Det betydde ikke så mye for meg at kroppen ikke så bra ut, men å ikke få på meg noe annet enn gravidklær etter fødselen, den var tøff å svelge!

cof
kort tid før fødsel 95kg +
PART_1507971407617
to uker etter fødsel

To uker gikk og jeg sto på ny i speilet. Plutselig føler jeg meg ikke så verst. Magen har fortsatt en tydelig kul, men den hang ikke lengre. Borte var den overhevede bolledeigen. Jeg løp opp for å prøve jakka. Jadda!! Glidelåsen gikk igjen denne gangen og med ett følte jeg meg som en million dollar.

Så var det å finne bukser, det er nemlig et helt annet kapittel… Velger jeg en bukse som er høy i livet ser det ut som jeg har ei forvokst bollemus og velger jeg en normal midje tyter det over kanten. Ikke særlig flatterende og ikke veldig bra for selvtilliten, så enn så lenge avventer jeg forsøkene på å finne ei passende bukse.

Så hva nå?

Jo jeg gleder meg over de 11 kiloene som allerede er borte, de neste 13kg til startvekten de får jeg bare bruke tiden på.  Nå nyter jeg å bruke egne jakker, på tross av at de er trangere og gleder meg av å komme meg ut. Ved å spise sunt, bevege meg mer og hvile mye tenker jeg å finne tilbake formen 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.