Minus 5 før jul

Tar du utfordringen?

97,5kg veide jeg på siste veiing før fødsel. Jeg husker det knøt seg i magen når jeg så tallet på vekta. Selv jeg skjønte at jeg ikke kom til å miste “babyvekta” uten kamp. Det er nå 5 uker siden fødsel og jeg gikk i dag på vekta igjen. 11,5kg har jeg mistet og det i seg selv er en seier 🙂 Nå gjenstår 14kg til startvekt. Og jeg har ett mål, jeg skal nå vekta uten slankekurer og hysteri! Jeg skal ganske enkelt spise sunt og bevege meg mer.

mde
Sannhetens øyeblikk…

Jeg snakket med en venninne og hun har også et ønske om å tape sine babykilo og da slik formet vi en felles platform for å gå ned fem kilo før jul, som nå har økt til fem personer med et ønske om å bli sunnere. Vekt er en enkel måte å måle en livsstilsendring, men på sikt er det en mye større gevinst! Energinivået vil øke, midjen blir smalere, musklene blir større og smilet sitter løsere. Så selv om du ikke trenger å gå ned i vekt, er du fortsatt velkommen til å sette ditt eget mål. Vil du bli lettere, sterkere, få mer energi, bli gladere? Heng på – vi klarer det sammen 😀

Dagens lunsj og middag finner du nederst i innlegget

Mitt bidrag vil være å legge ut sunne og enkle oppskrifter, treningstips og ellers dele av hverdagen slik jeg allerede gjør. Har du noen gode tips du vil dele tar vi gjerne i mot 💪😃

 

Dagens lunsj

Stek svinefilet gyldne, krydre med salt og pepper

– sørg for en god og varm stekepanne før du legger i filetene så får du en god stekeskorpe

Smør et tynt lag grov sennep på rugbrød og topp med crispy salat, tomat og paprika

– Nam. Magert og godt!

cof
Bon apetit
cof
Det finnes mange typer rugbrød å velge i, men dette er godt og rimelig.
mde
tynne små svinefileter passer godt på brødskiva

 

Middagen vår

Gulrot purre og laks

For to personer:

4stk. laks ca 100-120g pr stykke

6gulrøtter

salat etter ønske/behov/det du har i kjøleskapet

Kok gulrot sammen med biter i litt salt. Kok mørt og sil av vannet. Tilsett en liten klatt med smør i gryten og kjør med stavmikser. Smaksett med salt, pepper og sitronsaft. For å gjøre den mer spenstig kan du tilsette fersk ingefær i kokingen eller litt tørket ingefær når du bruker stavmixeren

Stek fisken med skinnsiden ned, snu den på slutten av stekesiden og la den få ei lita skorpe. Jeg bruker å ta av skinnet på slutten og lar den få noen sekunder til slutt for å få stekeskorpe på begge sider – nam 🙂

 

mde
mde

 

                                          🌸 Jeg tror på en varig og sunn livsstil 🌸

2 kommentarer om “Minus 5 før jul

    1. Hei Monika 🙂
      Jeg har lenge vist at sunn mat kan være godt, men så er det denne dørstokkmila da.. Men nå er jeg i gang, har mange kilo til startvekt, men med delmål blir det mye mer motiverende 🙂
      Håper du kanskje finner noe inspirasjon her, og kom gjerne med innspill eller egne erfaringer 🌸

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.