5 ting å tenke på når du velger fadder til dåpsbarnet

Jeg opplever at det er viktig å velge fadder for det lange løp. En fadder har etter mitt syn sagt ja til et langtidsoppdrag og skal følge barnet gjennom oppveksten.

1. En fadder bør være en person du har en god og nær relasjon til. En du som forelder stoler på
 
2. Fadderen er en person du ønsker å ha i livet ditt lenge
 
3. Fadderen bryr seg om barnet ditt, engasjerer seg og viser omsorg og kjærlighet
 
4. Velg gjerne noen utenfor familien, da har du flere voksenpersoner som kan være der for barnet i oppveksten. En tante og onkel har allerede en viktig tittel
 
5. Velg gjerne faddere fra både far og mor sin side

FAKTA OM FADDERE

Hvert barn som blir døpt, skal ha minst to faddere. Fadderne må ha fylt 15 år og være medlemmer av den norske kirke, eller et annet kirkesamfunn som ikke forkaster barnedåp. Foreldrene kan ikke være faddere. Presten har ansvar for å se til at fadderne har de riktige forutsetningene. Fadderne blir ført inn i kirkeboka.

 
Som foreldre er det ønskelig å velge en voksenperson som vil vise omsorg og kjærlighet for barnet. Personlig ønsker jeg en fadder for barnet mitt som ringer, sender hilsner og besøker veslejenta vår. På mange måter likestiller jeg fadder-rollen med tante og onkel og det er derfor en veldig stor tillitserklæring å bli valgt som fadder.
Jeg og mannen min Kim har valgt å ha fire faddere, men vi ønsker å benytte tittelen gudmor og gudfar da vi føler det gjør det lettere å bygge en relasjon, hvor denne voksenpersonen betyr noe ekstra i livet for barnet. Vi har også valgt å bruke nære venner som betyr mye for oss, samtidig som vi har hatt tanke for hvem som vil stille opp for Liva i årene fremover.
dav
Vår lille familie <3
Dåp er en kristen seremoni, men jeg opplever at det for mange handler like mye om tradisjon. Det tror jeg kan være fint å avklare med faddere, eller gudforeldre i forkant – hva er foreldrenes forventning til de utvalgte.
cof

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.