Oppskrift på Pulled Pork

Pulled pork er svinekjøtt som stekes, grilles eller kokes på svak varme over lengre tid. Resulatet er så mørt at kjøttfibrene lett kan plukkes fra hverandre. Ofte blandes kjøttet med kraft og/eller BBQ-saus etter at det er stekt og revet opp. Kjøttet egner seg både som burger med coleslaw,  eller i salat, pitabrød, rullet i tortillalefse eller lignende.

For å gjøre det mulig å lage dette hele året og passe inn i en travel hverdag dropper jeg grillen og lager det i min Le Creuset gryte i stekovnen. Har du tid, mariner gjerne kjøttet noen timer i forkant eventuelt kvelden før.

PULLED PORK

 • 1,2 kg benfri svinenakke (jeg brukte skinkestek med bein da jeg ikke fant svinenakke)
 • 2 ts røkt paprikapulver
 • 1 ss sennepspulver (eventuelt dijonsennep)
 • 2 ts honning
 • 1,5 ts salt + et dryss pepper
 • 1 ts spisskummen, malt
 • 1/4 ts kajennepepper (eller fersk chili)
 • 3 dl vann med oppskåret eple, utblandet eddik og en spiseskje honning (eventuelt 3dl eplejus)

BBQ-SAUS (hentet fra Trines matblogg)

 • Stekesjy (se over)
 • 1 boks hermetiske tomater, kjørt med stavmikser.
 • 1 ts sennepspulver (eventuelt 2 ts Dijonsennep)
 • 1 ss eplesidereddik
 • Smak til med honning og salt

Du trenger

 • Gryte med lokk (eventuelt ildfast fat med aliminiumsfolie)
 • Stekovn på 120 grader (over -og undervarme)

Tørk kjøttet før du gnir det inn i krydderet , hell i vann og eddikk + eplebiter, sett på lokket og sett gryta i ovnen. Bruk steketermometer, kjøttet er ferdig når det når temepatur ca 92-94 grader. La kjøttet hvile i folie eller under lokk i ca 15-20min før du starter på Trines BBQ-saus:

Mens kjøttet hviler lager du BBQ-sausen. Sil stekesjyen og tilsett hermetiske tomater, sennep og eplesidereddik. Gi sausen et oppkok og la den koke i ca. 20 minutter, til den har redusert noe. Smak til med eventuelt mer honning og salt.

 

PART_1520363103949

 

GULROT BRØD

Ca, 6stk. sett ovnen på 175 grader (varmluft)

 • 2 små gulrøtter
 • 2 håndfull mandler
 • 2 ss sesammel (eller frø)
 • 2 ss chiafrø (event. sesamfrø)
 • 2 ss fiberhusk
 • 2 egg
 • 1 ss smeltet kokosolje
 • Salt og pepper etter smak (bruk gjerne annet krydder)
Riv gulrøttene, bland så resten av ingrediensene i en blender eller bruk stavmikseren til alt henger godt sammen. Du vil se at dette ikke oppleves som en vanlig deig, men mer som en våt masse. Lag 5-6 klatter på ei plate med bakepapir og stek i ovnen i ca 15 – 20min.  Etter 12-15min vender du dem, slik at de blir gjennomstekt. De kommer til å være litt fuktig i midten, men de skal være slik. Bon apetit!
(Toppbilde er brukt kun som illustrasjon)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.