TEST av LITTLEFROG BÆRESELE

Viviansreise tester Little Frog sin nye bæresele – Se bæreselen i action filmet i Norges vakreste natur!

TEST AV Little Frog Bæresele

utlånt av www.instinktsmor.no – testen er ikke sponset!

Testerene

BæreMamma Vivian str L(XL) i klær, 172cm høy.

Bærebarn Liva er 9mnd, str 80/86 i klær, 11,5kg og 76cm lang

 

Førsteinntrykk

Selen er tiltalende og jeg liker både mønster å farge. Skal du ha bare en sele er dette selen som passer det meste. Når jeg bretter den ut er den overraskende myk og ganske tynn i stoffet. Jeg gleder meg til å prøve den på.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Bære Foran: Er stødig og god å bære foran. Men litt upraktisk med bredt magebelte når man har litt mage og/eller stort bærebarn.

Bære på Ryggen: Sitter godt på ryggen pga god polstring og er kjekk å stramme. Vanskelig å få på seg da ryggpanelet oppleves som kort og det blir litt ustødig underveis. Når selen er strammet kommer barnet høyt opp på ryggen.

Bære på Siden: Fin å bruke på siden i korte perioder og det føles trygt.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Om Bæreselen

 • Midjebeltet blir litt bredt når jeg skal bære forover, både fordi jeg har litt mage og fordi den blir vanskeligere å plassere lengre ned på midjen. Liva er lang og kommer derfor litt for høyt opp, uten at jeg finner en god måte å plassere midjebeltet på pga bredden. Det gjør at hodet hennes blir litt i veien for mitt. Hadde hun vært mindre hadde nok ikke dette vært et problem. Til ryggbæring ligger derimot midjebeltet helt perfekt synes jeg. Det blir en god støtte i ryggen og nå er det bare webreim foran på magen. Jeg opplever ikke at den gnager på noen måte, selv uten polstring.
 • Skulderreimene er godt polstret og legger seg fint på skuldrene. Jeg trives best med å krysse reimene når jeg bærer forover, men på denne selen opplever jeg at krysset kommer akkurat der polstringen slutter og der blir ubehagelig og vanskelig å få spredt reimene godt, slik at de ikke ligger i nakken. Selen overrasker meg likevel med å være god selv når den er festet som en H på ryggen. Den sklir ikke ut på skuldrene og avlaster godt.
 • Reimene på selen er veldig lange og litt upraktiske og selv om jeg prøver å rulle de opp ender de opp med å henge å dingl. Selen er ment for å passe for de fleste. Når jeg strammer inn stroppene har jeg ikke mye å gå på før jeg har strammet det som går. Jeg er en str L, men har har relativt smal midje så det betyr ikke at den ikke kan passe en mindre person.
 • Klipsene kan strammes begge veier, noe som er et pluss når selen skal brukes både foran og bak. Ulempen er at det blir flere reimer å holde styr på. Klipsene kunne med fordel vært noe større, da hadde nok justeringene gått enda mer smidig. Klipsen på midjebeltet har trepunktslås som er bra for sikkerheten. Det er likevel litt klønete å få løsnet med en hånd når du holder barnet med den andre hånden. Knappen på spennen er heldigvis stor og etter noen forsøk går det lettere.
 • Ryggpanelet er i tynt og deilig stoff som former seg godt etter barnet. Det er ekstra padding ved knehasene og med borrelåsfunksjon kan setebredden tilpasses de fleste. Veslemor er stor for alderen men har enda mye å gå på i bredden på setet. Lengden på ryggpanelet er derimot veldig kort og jeg savner en forlengelsesmulighet. For mi lille som akkurat har lært seg å sitte blir det for ustødig med hender som henger over panelet. Det blir både tyngre enn nødvendig og det føles litt utrygt når hun strekker seg ned mot bakken for å hilse på hundene. 
 • Sovehetten får jeg ikke testet som ønsket da hun ikke sovner mens selen er i bruk. Prøvde likevel å rulle den opp for å få ekstra støtte siden ryggpanelet er så kort, men strikken ble veldig stram og det hadde ikke ønsket effekt som støtte.

 

Positivt:

 1. God polstring
 2. Tynt og godt stoff som former seg etter barnet
 3. Pen og nøytral i farger
 4. Lett å stramme
 5. God justeringsmuligheter på setet

Negativt:

 1. Mange og lange reimer
 2. Kort ryggpanel
 3. Kort brukstid (pga kort ryggpanel)
 4. Bredt magebelte som kan gjøre det vanskelig å plassere selen riktig når du bærer foran
 5. Ubehagelig å krysse skulderreimene ved foranbæring

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.