BLW – barnestyrtspising – noen tips på veien

Jeg har tidligere nevnt BLW – barnestyrt spising. En metode hvor barnet bare spiser det hen selv klarer å få i seg og hvor barnet aldri får mosemat. Det finnes noen kriterier for å kunne starte med BLW og de vil jeg anbefale deg å lese om hos Barnestyrt.com men dette er noen tips fra meg

 

  • mørke klær (så du slipper å skifte etter hvert måltid, gjelder både deg og barnet…)
  • Stol som kan spyles med høytrykksspyler 
  • Voksduk! Verd hver ei krone! Velg den med glatteste overflate
  • Du må takle gris, både på bord, stoler, barnet og deg selv. 
  • Kjøp hund! Like greit først som sist, så slipper du at maten mugger i støvsugposen (eller at du må ligge på kne under bordet etter hvert måltid)
  • Ikke bemerk når lille hiver mat i gulvet, søler, leker, spiser eller ikke spiser. Vi klapper ikke for voksne og sier hvor flinke de er til å spise gjør vi vel? Det er like naturlig for barnet å spise og hen finner mye mestring og glede i å få mat i munnen på egen hånd. Smil tilbake når hen smiler og fortsett kosen med maten
  • Ikke plukk opp det som faller på gulvet under måltidet, det blir fort en plukkopplek og det kan fort bli veldig mye uro når du blir lei av å plukke opp maten og lille synes at absolutt alt bør i gulvet 🤣
  • Lær deg førstehjelp og øv inn setningen «går det bra? Skal mamma/papp hjelpe deg?», ikke for ungens del – men for at du skal puste i ti sekunder før du hiver deg rundt og gjør en heimlich manøver fordi du tror ungen skal kveles 🙄😅👌 De har nemlig en helt sykt bra brekningsrefleks og det kan høres heftig ut. Så for å unngå å skremme lille og deg selv – lag deg en setning som gir deg tid til å videre situasjonen OG beholde roen

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.