Du dropper vaksina – jeg dropper bremser

«Jeg vurderer å slutte å fikse bremsene på bilen min. Bremser fremkaller støv som ikke er bra for helsen, og inneholder bremsevæske som er gift. De er også tunge og det øker bruken av drivstoff. Dessuten, så angår det ingen andre enn meg om det er bremser på MIN bil!» Skrev en ukjent forfatter på Facebook – og ikke uten grunn har denne teksten spredd seg på nettet.

Å velge bort å vaksinere barna sine burde ikke være et alternativ! Vi har rett til å gjøre egne valg for våre barn og i de fleste tilfeller vet vi foreldre best for våre barn. Men å velge å ikke vaksinere barna sine handler om mer enn å gjøre valg for sine barn. 

For du mamma eller pappa som velger å ikke vaksinere barnet ditt, ditt barn er kanskje friskt og klarer seg kanskje godt uten vaksine. Men hva med de svakere barna? De som har svekket immunforsvar eller som er for små enda til å få vaksine – hva med de? Og har du tenkt på barnets besteforeldre, de er også utsatt. Barnet ditt kan være smittebærer selv om hen er frisk. Bryr du deg ikke om samfunnet som helhet? 

 

Videre skriver den kløktige forfatteren:

«Hvis dere har så stor tro på bremser, så kan dere bare bruke dem. Men nesten alle autistiske individer har vært i bil med bremser. Tilfeldig? Ikke en sjanse! De fleste trafikkulykker har noe med bremser å gjøre og det er fortsatt ulykker, selv om bremser blir presset på folk!

JEG velger for meg og min familie, og vi bruker andre metoder for å senke farten!»

Teksten er så tatt på kornet og jeg skulle gjerne gjort ære på den ukjente forfatteren!

Sykdommene vi vaksinerer mot kan være svært alvorlige, for eksempel meslinger, difteri, polio og stivkrampe. 

  • Meslinger er en svært smittsom virussykdom som gir utslett med feber, og kan gi et alvorlig forløp. I barnevaksinasjons-programmet gis vaksine mot meslinger (MMR) første gang ved 15 mnd alder. Det vil si at om du ikke vaksinerer barnet sitt er alle under 15mnd mer utsatt enn hva de hadde vært om alle over 15mnd var vaksinert!
  • Difteri, kanskje mer kjent som «ekte krupp» er en akutt infeksjon. Bakterien gir betennelse i slimhinnen i svelg og luftveier (eventuelt infeksjon i hudsår). Bakterien produserer et giftstoff som kan spres med blodet og gi sykdom i hjerte og hjerne! Første vaksinering er ved 3mnd men må vaksineres i tre omganger for t barnet er godt beskyttet.
  • Polio kan opptre som influensa, men viruset kan også nå sentralnervesystemet via blodet og ved å følge nervebaner inn til sentralnervesystemet. Viruset trives ekstra godt i en bestemt celletype i ryggmargen (forhornsceller). Død av disse cellene fører til lammelser. Dette er de mest alvorlige konsekvensene og har høy dødelighet og de som overlever må forvente følger som svekker livskvaliteten i etterkant. Den omfattende vaksineringen er hovedårsaken til at sykdommen nå er utryddet i store deler av den vestlige verden.
  • Stivkrampe er en infeksjon forårsaket av bakterie som finnes i jord, i magen til mange dyr og hos enkelte, friske mennesker. Denne bakterien kan produsere en gift som gir et farlig sykdomsbilde. Infeksjonen kjennetegnes med uttalte kramper i musklene, og den kan etter hvert ramme pustemuskulaturen og medføre dødsfall. Det er nyfødte og eldre som er mest utsatt.

Hvis disse sykdommene skulle komme tilbake, vil mange barn ha blitt alvorlig syke med varige men, og mange ville dødd. Det ville vært en høy pris å betale, fordi noen velger kun ut i fra egen tro. Når skal vaksinering bli lovpålagt? 

Vaksinering er godt utprøvd og en trygg måte å forebygge sykdom på. Pernille Nylehn er lege og forklarer vaksinering slik;

«Vi tilfører kroppen en bit av en bakterie eller virus, ikke nok til at vi blir syke, men nok til at immunforsvaret reagerer, og legger «røde hunder» inn i smittedatabasen.»

Jeg vaksinerer meg og mitt barn for vår egen sikkerhets skyld og fordi det er nødvendig for samfunnet vår som helhet! 

Vaksinerer DU??

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.