Hvordan er det å bli tobarnsmor?

Mange spør om det nå når jeg er fersk tobarnsmor. Ofte svarer jeg “litt overveldende, men fint”.

Sannheten er at jeg nesten ikke har energi til noenting!
Etter to uker med pappa hjemme, hvor vi flyttet inn i nytt hus sitter jeg nå hjemme med vår 3uker gammel baby.
Jeg sover max 2timer sammenhengende på natt, jeg må knipe konstant for ikke å tisse meg ut og løper like ofte på do av samme årsak. Ammer hver 2.time eller mer… Jeg elsker å amme, det er så fint med nærheten og kosen. Men amming er også utmattende og tidvis smertefult.

Å ha baby byr på en del utfordringer jeg hadde helt glemt. For eksempel er det å komme seg ut døra noe som tar en hel evighet. Er mini mett? Tørr i bleien? Har jeg huska lue, stellebag og er stellebaggen fylt med det mest nødvendigste? Det er ett stress uten like og dagens største utfordringer er å komme seg til barnehagen å hente storesøster… det er slik at gamle “traumer” sitter i kroppen… Min kropp har ihvertfall ikke glemt at storesøster gråt konstant i bil, vogn og hver kveld/natt i 5mnd. Når alarmerende gråt starter går kroppen min inn i full beredskap, eøler6stress om du vil… Det er en konstant frykt for at det skal bli hylgråt I bilen…

Er det ikke noe kos da? Ååå jo, massevis. Jeg elsker å bære, kose og dulle med lillesøster. Jeg elsker også når hun sover og jeg kan bruke all min ledige tid med storesøster. Hun trenger nemlig å vite at hun er like elsker og minst like viktig som før mini kom i hus. Storesøster må stadig trygges på at mamma ikke skal noe sted og at lillesøster ikke bare er på lån. Vi 4 er nå en komplett familie. Barna våre betyr alt for meg og nå om dagen handler det om å ha nok energi til å være en god mamma for dem begge – faktisk er det mitt eneste fokus om dagen. Heldigvis har jeg verdens beste mann og de pappa, for han forstår det og gjør alt han kan for at vi skal ha det godt som en familie 💞

All kosen og bæringen som må til for hjelpe en liten baby med luftsmerter og annet har gjort at jeg har pådratt meg en senebetennelse – spesielt fint i en flyttesituasjon… Urinveisinfeksjon og såre brystvorter har gitt kroppsverk og svimmelhet og jeg er drittlei av å svette og bytte x antall bind om dagen.

Åååå så sjarmerende jeg føler meg… Mannen min kysser meg å sier jeg er sexy, mens jeg prøver fortvilt å stappe en deigete mage ned i buksa (må enda bruke gravidklær 3uker etter fødsel…). Jaja, enda godt jeg har fint hår tenker jeg, og kysser han ett takk…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.