Hundekjører drømmen

Om drømmen

Jeg gråt meg til min første hund! Etter å ha gått tur med en hun borti gata jevnlig i over ett år, skulle de flytte. Jeg var 11-åring og sorgen var bunnløs. Etter 14 dager tror jeg ikke min mor orket mer gråt og plutselig satt drømmehunden på trappa. Pedro, en voksen am. Cocker spaniel ble min første hund. Da drømmehunden fikk hjertesvikt kom han seg aldri og vi måtte gi slipp. Da gikk jeg på videregående på hestelinja og min mor sa nei til at jeg fikk ha både hest og hund. Neste hund ble da en monster av en hund. 70cm i manken var Chico, en stor og sterk riesenschnauzer som tygde sko og bet etter hender og fingre i ukontrollert lek. Det ble mye gråt og latter med denne gutten og med mye hjelp ble han en veldig håndterbar hund. Etter det kom det ulike hunder innom, deriblant terrier og puddel.

Da jeg som sykepleierstudent flytta ut i Østmarka for 6uker innså jeg at jeg var redd for å telte alene. Jeg var så heldig å få låne ei lita husky tispe av et vennepar som driver med trekkhund (BC husky) og jeg fikk en åpenbaring. Polarhund, det var tingen.

Det ble valgt malamute i første omgang. Det føltes trygt å velge renraset fordi huskyverden føltes storing uoversiktlig. Men da uhell på uhell hendte oss valgte vi etterhvert å gå over til husky. Det var 9januar 2018 at jeg kom hjem med Nuunu og siden har antallet huskyer vokst. Sammen med antallet hunder har det blitt  hundevogn og slede og ikke minst har lidenskapen økt i takt med utviklingen.

Småbarnsmamma med store drømmer, det er det ingen tvil om. Men nå har jeg og vi som familie et langsiktig mål om Finnmarksløpet 1200km. Jeg tror på å skynde seg Saltenposten tar det steg for steg – det er gøy å lære!

 

Hils på Hundene:

Ailo – The malamute

hundene_0119_ailo3

Ailo er siste malamute her i gården. Han ble født hjemme i senga vår og kom som en overraskelse, da vi hadde overtatt en pensjonert tispe som var røntget tom. Ut kom en valp på 950gram. Han er viljesterk, morsom, trygg på det meste og veldig tålmodig med barna. Han prater mye og sier meningene sine høyt! I spannet er han sterk fra starten men liker ikke når tempoet øker. En traktor som innimellom havarerer. Ailo er perfekt familiebil turguide. Han passer på oss utenfor teltet og med den tykke varme pelsen sover han fint ute selv om han gjerne deler soveposen med deg! Bestevennen ❤️

 

Huskyene:

Nuunu

hundene_0119_nunuu

6. Januar satt jeg i stua hos min beste venninne i Alta og titta på valper på nett. Plutselig dukket det opp noen veldig søte små nøster som ikke var langt unna. Det tok ikke lange tiden før vi var innom å hilste på og like raskt hadde vi kjøpt flybur, bånd, sele og plass på flyet hjem. Det ble en lang reise med valp og baby, forsinkelser og Nuunu som forsvant – men vi kom oss hjem. Nuunu fikk en tøff start hos oss med knust kjeve i et hardt møte med en annen hund. Heldigvis kunne vi redde henne med kirurgi! Og glad er vinger det, for Nuunu er rå i selen til tross for størrelsen. Positiv, forover og alltid med stram bakline.

 

Atlas

hundene_0119_atlas

Jeg henta Atlas i Trondheim. Han er en stor kosebamse som synes en stor kennel blir litt mye. Jeg satte han foran sparkesykkelen og med ett forsvant redselen for å passere og møte andre langs veien. Dette er gutten som gjorde at jeg turte å ta hundekjører drømmen videre og begynte å tro på den. Han blir litt høy når han går i større spann og vi vurderer nå å finne et nytt hjem til godgutten – kanskje nordisk stil eller barmark hadde vært drømmen? Eller turer i skog og mark som løpekompis eller foran en sparkesykkel.

 

Franz

Lillegutt er født 26. September 2018 og er sistemann inn i flokken. Denne kjekke karen kommer fra Åsmund Snortheim og vi har stor tro på at det skal vokse frem en god trekkhund i han. Trygg og selvstendig herremann som lærer ekstremt fort! ❤️

hundene_0119_franz

 

Suggen – Lånt av Inger Røliaunet

 

Hurra – Lånt av Inger Røliaunet