VivianReise FØR

Tanzania har lenge vært et reisemål for meg. Jeg er blant mange av de som drømmer om å bestige Killimanjaro. Men Tanzania er også så mye mer enn det, med sin enorme variasjon i landskapet. Tanzania har store fjellområder, savanner, innsjøer, og etter hva jeg har lest har de en kystlinje med både korallrev og mangroveskog. Og selv om Kilimanjaro allerede er nevnt, er det llikevel verd å legge til at i tillegg til at Tanzania har Afrikas høyeste fjell, har de også den største afrikanske innsjøen, Victoriasjøen. Det er lett å fokusere på naturen når friluftsliv ligger hjertet nærmest, men etter to dager med forkurs på skolen er fokuset litt endret.

Sammen reiste vi 27 sykepleierstudenter fra fem ulike høgskoler. HBV, UIA, HIOA – Kjeller, HiN og LDH. Vi hadde vår praksis gjennom Tanga International Competence Center – TICC som jobber opp i mot The Millennium Development Goals med med spesielt fokus på nr 4, 5 og 6. Redusere barnedød, forbedre gravide kvinners helse, forkjempe HIV/AIDS og andre sykdommer.

TICC har helse som hovedfokus og har avtaler med 8 norske skoler, samt tre fra Tanzania. For at vi studentene skal nå våre læringsmål har TICC satt sammen programområder vi skal innom, blant annet;  Gravide kvinner, Barn under fem, Skole helse, TICC sponsorprogram for barn og ungdom, mental helse, TICC familiehjem, Out of school youth.

Bloggen ble i hovedsak opprettet for å dele små og store turer med andre friluftsinteresserte,men jeg ønsket å dele min reise til Tanzania med dere. Tiden i Tanzania gav meg mulighet til å utforske landets helsevesen og situasjon, kultur og natur. Dette deler jeg gjennom alt fra hverdagsskildring, helsehistorier til reisen mot toppen av Mt. Kilimanjaro, der var det ihvertfall ikke noe å si på naturopplevelsene.

wp-1459357848201.jpeg

Forberedelser til Tanzania

 

Programområdene

Opplevelser i Tanzania

 

 

Som soldat i Afghanistan

Allerede da jeg søkte førstegangstjenesten i 2007 hadde jeg et ønske om å delta i internasjonale operasjoner. Min bonus pappa er tidligere yrkessoldat og har flere kontigenter som FN soldat. I 2011 kom min mulighet og våren 2012 reiste jeg som soldat i Afghanistan.

For å lese om min til som soldat i Afghanistan, hvor jeg tjenestegjorde som vognfører i Force Protection Kompani i den norske campen Meymanah, trykk her