Fra 18 til 37kvm hundegård

Det bobler nesten over i kroppen når jeg endelig kan åpne døra på den nye hundegården. Å se hundene snuse rundt og sjekke ut sin nye tilværelse får smilet til å nå opp til øyene, og lengre om det var mulig.

Når vi flyttet fra Nord Norge, fra 5000 dekar til 1 dekar i boligfelt hadde vi er mål – hundene måtte ha det bra! Og sannheten er at et godt tilrettelagt og “enkelt” hundehold gjerne er et bra hundehold. Ikke minst er det deilig for samvittigheten å se at dyrene har det de trenger og litt til.

 

INNGJERDING AV TOMTEN:

Vi startet med å gjerde rundt hele hagen. Med 150cm dyrenetting og trykkimpregnerte påler på 8cm i diameter var det nok mange naboer som lurte på hva vi drev med. De fleste er nå forsikret om at vi ikke gjerder ut naboene, men heller prøver å gjerde inn våre firbeinte.

cof
hekken måtte fjernes…
cof
materiell ble kjøpt inn
sdr
herlig med litt ekte arbeid ( dette var i mai så ikke blitt så diger enda…)

Gjerdet tok form mens jeg spettet hull og Kim gjorde den harde jobben med æ slå ned pålene. Svigerfar hjalp oss å trekke opp netting og rundt 20mai sto gjerdet klart. Vi manglet bare porten…

Vi lette land og strand, men prisene lå på 10 000kr og det sprengte budsjettet vårt langt mer enn hva vi ønsket. Etter noen søk på nettet ble det tegnerog gjort klart for nytt prosjekt. Vi brukte en helg før porten var klar for og kunne henges på nyslåtte påler. Vi sto å beundret verket vårt – veldig fornøyde med oss selv og verket vårt som knapt kostet oss 1000 lappen med hengsler og det hele.

Det er slik at når man gjør ting man ikke kan så dukker det opp små overraskelser på veien. At Saga som er vår letteste og minste malamute frøken lett kunne smette under porten, det hadde vi ikke helt tatt med i betraktning. Vi prøvde med noen steiner som vi la under, men det var en meterrull med bilmatter som virkelig gjorde susen. Nå holder alle tre hundene seg på rett side av gjerdet 😉

 

HUNDEGÅRDEN

Hundegården ble tegnet utallige ganger og løsninger ble diskutert langt flere. Valg av underlag, bruk av materialer, hvordan unngå lukt og bråk i nabolaget, plassering m.m. Det begynte som enkle tegninger på et A4ark med planer om å bygge hundegården selv. Deretter ble det gravd og klargjort for hundegården og tegningene ble gjort på data og endret på etter råd fra fagpersoner. Jeg er vant til å kunne bidra og elsker slike byggeprosjekt – de får meg til å føle meg så handy! 😉 Denne gangen føltes det litt annerledes. Magen var i veien, alt var litt for tungt, behovet for hvile ble større og jeg og Kim innså at dette nok ikke var et en manns-prosjekt. Vi valgte å finne fagfolk til å ta jobben med selve byggingen, mens graving, og fylling av grusen tok vi selv.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hele hundegården er bygget med impregnerte materialer. Hver inndeling er i overkant av 13 kvm, som er godt innenfor de 12 kvm som kreves av Mattilsynet med tanke på dyrevelferd for hunder som bor ute i hundegård. Vi gravde ned ca 20 cm og la duk, armeringsjern og fylte med grus. Det er anbefalt å bruke grov grus nederst, men med fraktprisen valgte vi å bare ha singel i våre.

img_7433img_7427

Vi er utrolig fornøy med resultatet og Mynte flyttet gledelig inn i sin lille hule. Flere ganger går hun inn mens vi andre er i hagen og viser at dette er hennes hundegård <3 Valpene brukte noen dager på å slå seg helt til ro, men de virker alle veldig tilfredse med den nye løsningen. 😀

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.