SAFARI – Tarangire National Park

IMG_6117.JPG
Disse to småbarna vant hjertet mitt litt der de nysgjerrig tittet ned på oss <3

Jeg satt å skrev på bacheloren med blodsmak i munnen da jeg skrev dette innlegget. Dagen før den skulle leveres fant jeg frem kameraet som hadde ligget urørt siden jeg kom hjem fra Tanzania. Innimellom pausene tok dette innlegget form, som senere ble glemt i rusen av å endelig ha fullført bacheloren.Og nå er det snart et helt år siden jeg forlot Tanzania og eventyret som varte i tre måneder…

Bli med på safari i Tanzania

I morgen skal bacheloren leveres og jeg vet jeg burde ha alt fokus på den. Likevel må jeg innimellom ta små pauser. I dag fant jeg frem kameraet, som har ligger urørt siden vi kom hjem fra Tanzania og jeg tillot meg å bruke tid på å laste over bildene til datamaskinen. Når jeg åpnet bildene ble jeg i veldig godt humør, for der var bildene fra safarien. De første bildene viste en nysgjerrig giraff frøken som nesten kom helt bort til bilen og et monster av en elefant nesten ikke kunne ha brydd seg mer i det den tuslet over veien, slik at vi måtte vike for han. Innimellom kunne jeg gjenkjenne mine tapre forsøk på å ta fuglebilder, som bekreftet nok en gang at jeg har en vei å gå med kameraet enda… 😉

 

 

Jeg er oppvokst med dyr – masse dyr! Papegøye, undulat, marsvin, kanin, katt, hest, hund, rotter, skilpadde for å nevne noe. Dyr har vært en svært viktig del av oppveksten min og jeg er nok like lidenskapelig opptatt av dyr i dag som jeg var den gangen. Når jeg skulle til Tanzania måtte jeg prioritere bort en del ting på grunn av studentøkonomiens begrensninger, men Safari var for lengst banket i stein på bucketlista.

Tarangire National Park er Tanzanias sjette største nasjonalparken og har fått navnet sitt etter floden med samme navn. Floden krysser gjennom parken og gir liv til et stort antall ulike dyrebestander under tørkeperiodene.

 

IMG_6146

Impalaen regnes som en mellomstor afrikansk antilope. Kan du se de svarte putene på bakbena? det er duftkjertler som dyrene bruker for å spre lukten sin for å tiltrekke seg en make med. -funfact

IMG_6145

Vi valgte å gjøre det enkelt og booket med samme firma som vi hadde gått Kilimanjaro med. Da fikk vi en god pris og vi slapp å bytte hotell, noe som gjorde valget enda litt lettere. Klokken 05.00 ble vi plukket opp på hotellet, klare for å gjøre som så mange andre turister i Afrika gjør – dra på safari. På grunn av den tre timers lange kjøreturen tok jeg en reisesyke-tablett, litt vann og bikket meg tilbake i stolen. Å sove meg gjennom reiser har blitt en greie for meg. Da går turen raskere og jeg unngår å bli redd når forbikjøringene er stygge og bilbeltet ikke eksisterende. Deilig!

Jeg våknet av at bilen stoppet, ute på marka sto det en enorm flokk med zebraer. Et fantastisk syn gjennom kikkerten, men ikke mulig å fange opp med min kameralinse dessverre. Jeg lente meg tilbake i det vi kjørte videre og krysset fingrene for at vi skulle få se Zebraer på nærmere hold inne i parken.

IMG_6403

IMG_6404
Babon – Bavian
IMG_6415
Det er klart familien er med på tur

Bavianer lever i store flokker, som oftest i harem hvor det er en hann og flere hunndyr. Flere slike harem kan også være sammensatt til en større flokk. Av mat spiser de plantekost, virvelløse dyr og kjøtt, de er generelt ganske altetende. Bavianer er kjent for å være aggressive og i en flokk hender det ikke så sjeldent opp i en voldsom slosskamp mellom leder hannene.

 

IMG_6331
Vervet Monky – hanne
IMG_6118
En liten baby ape
IMG_6321
På stedet vi spiste matpakken vår var det flere av denne apekatten…

Vervet Monky, eller vervet apekatt er en afrikansk ape. Dyrene lever i flokk fra 10-70dyr og er kjent for å ha menneskelignende trekk som angst, hypertensjon/høyt blodtrykk og avhengighet for alkohol. De har høy intelligens og kommuniserer seg i mellom.

 

FILM nederst i innlegget

 

Jeg fikk aldri sett Zebra igjen og dagen etter som skulle ha vært fylt med nesehorn, zebra og andre vakre skapninger vi enda ikke hadde fått sett måtte avbrytes før den hadde begynt. På tur inn i Ngorngor National park begynte Kim sin klokke etterhvert å vise at vi hadde passert 2400 høydemeter og når vi spurte sjåføren sa han at selve parken lå 2600moh. Med mamma sin sykdom og nylige blodpropp kunne vi ganske enkelt ikke ta sjansen og valgte å snu umiddelbart. Heldigvis lever jeg enda på å ha sett noen av de vakreste dyrene jeg vet om – Elefanter, kloke og omsorgsfulle familieorienterte dyr.

sdr

IMG_6273

Elefantene er en av de klokeste dyreartene i verden og i følge national geografics er elefantens hjerne like kompleks som menneskehjernen. Det er ganske oppsiktsvekkende at en elefant på mange måter er som oss mennesker. Den har følelser og kan faktisk både gråte, le og leke. Og ikke for å snakke om hukommelsen, de kan kjenne igjen et flokkmedlem selv etter et mangfold av år. Er det rart at disse vakre skapningene appellerer til meg og mange andre.

 

Se elefantene bade seg i gjørme – FILM nederst i innlegget

 

Mamma hadde snakket mye om å se giraffer, så det var det ekstra stas at når helt uventet dukket opp ei vakker frøken foran bilen. Det var som om hun stilte seg opp for oss, men egentlig tror jeg bare hun var veldig nysgjerrig. Søt var hun ihvertfall. Viste du at giraffens tunge blir ca 45-50cm lang og at den er svart? Tungen fungerer som et griperedskap og er svært fleksibel, følsom og hardfør på en gang, slik at giraffen kan spise blader og frukt fra kratt og trær med torner.

IMG_6159
Plutselig sto hun like foran bilen
IMG_6172
hun så på oss en stund før hun tuslet bak buskene
IMG_6175
så tittet hun frem igjen
IMG_6182
selv på avstand var hun like nysgjerrig… <3

 

Når jeg nå ser bildene og tenker tilbake på akkurat denne turen er det med blandede følelser. Jeg hadde gledet meg  til ferie i Tanzania og hadde levd veldig sparsommelig hele oppholdet for å kunne oppleve safari og Kilimanjaro. Men min ferie ble preget av min mors sykdom og at også Kim var dårlig siste uken, innimellom følte jeg meg litt som en sykepleier på tur…  Men når jeg sto på taket av safaribilen klarte jeg å nyte synet av dyrene, naturen og frihetsfølelsen når vinden tok tak i håret.Jeg gikk inn i min egen lille boble og kjente en barnslig glede av å komme så tett på dyr jeg tidligere knapt hadde sett i en dyrepark. Jeg er glad at jeg fikk denne ene dagen, og vet med meg selv at en dag skal også jeg få komme tett på Zebraen…

 

dav
enormt og svært vakkert

 

Andre fugler og dyr vi møtte

IMG_4941
Dik-dik antilope

Aldri før har jeg sett en så liten antilope. Vi trodde først det var en liten kalv, men sjåføren vår kunne fortelle at dette var en fullvoksen dverg antilope. En voksen Dik-dik er ca 45cm og veier omtrent 7kg. I denne arten er det hunndyrene som er de største.

IMG_6068
Villsvin
IMG_6063
Villsvin med grisunger

Villsvin er sosiale dyr og lever i flokk. Voksne hanner forlater flokken, som består av purker, unger og ungdyr. Selv om mange av oss forbinder villsvin med aggressive dyr, er det slik at det er bare om de føler seg truet at de kan angriper mennesker. Od da er det gjerne snakk om råner i brunst og purker med grisunger.

IMG_6087
Struts
IMG_6098
De to sorte er hanner, den brune er trolig en dame, men kan også være en ung hanne.

Strutsen er verdens største fugl og med sin toppfart på rundt 74 km/t, så er den også den raskeste landlevende fuglen. Ikke verst bare det! Som nevnt på bildet over er hannene for det meste sorte med hvitt på vingene. Hunnene er brungrå, en farge også unge hanner bærer.

 

IMG_6221

IMG_4946
Bilen og utsikten fra bilen vår

Åpent tak, 360graders mulighet til å ta bilder, leopard-fake-skinn i bilen, ja da er du på safari! Min mamma var virkelig uvel denne dagen og  byttet på å holde seg fast og sove seg gjennom dagen. Heldigvis fikk hun et våkent øyeblikk og fikk oppleve et av sine yndlings-dyr, giraffen.

 

IMG_6192
Von der Decken’s hornbill/ Tockus deckeni
IMG_6200
Lilac breasred roller

 

IMG_6129
Vet du navnet på denne vesle karen med de lange bena?
IMG_6353
Klarer du å se hva dette er?

 

Et lite glimt av bavian/baboon og elefanter som ble filmet når vi var i parken

 

Takk for turen!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.