Jeg trodde vi mistet Lille

Jeg var på toalettet og skulle tørke meg da jeg oppdaget at noe var galt. Jeg så ned på dopapiret og det var som om blodet i årene mine stivnet. Jeg ropte på søsteren min Sølvi. Hun gløttet inn dodøra og jeg ba henne komme helt inn, før jeg viste henne det blodige papiret. Hun var rolig men ba meg ringe legevakten for å høre. En hyggelig sykepleier stilte noen spørsmål før jeg ble henvist til føden.

Tårene trillet og det var vanskelig å puste når jeg satte meg i bilen. Hjertet dunket hardt i brystet. Jeg forestilte meg hvordan det ville være om Lille ikke var mer. Det ble for vondt og vanskelig. Tusen tanker fløy gjennom hodet, men Kim viste ikke veien og det ble en god avledning å være veiviser. Etter knappe 10 minutter  ankom vi Levanger sykehus og før vi hadde funnet frem til føden kjente jeg meg rolig. Minuttene i bilen var brukt på å slippe følelsene løs, nå samlet jeg meg og valgte å håpe på det beste. Jeg følte meg tatt på alvor og fikk en grundig sjekk.

Alt ble så mye bedre da Lille dukket opp på skjermen. Etter to ultralyder kjente jeg fort igjen de kvikke armbevegelsene og hjertet som slo rytmisk. Jeg pustet lettet ut og følte meg utrolig takknemlig – å vite at Lille har det bra betyr alt i verden akkurat nå ❤

hart

SVANGERSKAPSBLØDNING

En svangerskapsblødning deles inn i tidlige -og sene blødninger. Tidlig blødning vil si blødning i første trimester, frem til utgangen av uke 12. Sene blødninger regnes fra startern av uke 13 og svangerskapet ut, som vil si andre og tredje trimester.

Jeg er i uke 16+5 og har i dag hatt en sen blødning. Siden jeg kunne se at alt var vell med Lille på ultralyd er overlevelsen for fosteret 90%.  Når jeg spurte fødselslegen om blødningene ble jeg fortalt at jeg kan forvente å få vaginal blødning ved en senere anledning. De anbefalte likevel at jeg skulle ta kontakt om jeg opplevde lignende situasjoner, da blødning under graviditet kan ha mange ulike årsaker og alle kan opptre ulikt.

Vil du lese mer om svangerskapsblødning anbefaler jeg NHI.no – Norsk Helseinformatikk

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.